‘Alman polisinin çirkin saldırıyı aydınlatacağına güvenimiz tam!’

Güncelleme Tarihi:

‘Alman polisinin çirkin saldırıyı aydınlatacağına güvenimiz tam’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 10:28

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği, Regensburg'daki Turkuaz Camii’ne yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Polis teşkilatının olayı aydınlatacağına ve saldırganın bir an önce cezalandırılacağına dair güvenimizin tam olduğunu belirtiriz” denildi.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Necmettin Saydan, Kuzey Bavyera’da 62 cami derneğinin bağlı olduğu DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Uğur Cankurt, DİTİB Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, DİTİB Regensburg Merkez Camii Başkanı Yavuz Çekiç ve din görevlisi Ali Aydın, Regensburg kentinde 600 üyesiyle faaliyet gösteren DİTİB’e bağlı Turkuaz Camii’ne yapılan saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Uğur Cankurt tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi: “Turkuaz Camii’ne menfur bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından yapılan saldırıda, park yerinde bulunan cami hocası Ali Aydın’a ait arabanın camları kırılmış, cami bahçesindeki masa ve sandalyeler kullanılamaz hale getirilmiştir. Öncelikle yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tek tesellimiz, herhangi bir can kaybı yaşanmamasıdır.

Haberin Devamı

‘Alman polisinin çirkin saldırıyı aydınlatacağına güvenimiz tam’
Yavuz Çekiç (Regensburg Turkuaz Camii Başkanı), Uğur Cankurt (DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birlik Başkanı), Necmettin Saydan (Nürnberg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi), Ali Aydın (Regensburg Turkuaz Cami Hocası) ve Cemil Kimyacıoğlu (DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birlik Başkan Yardımcısı) (Soldan sağa)

CAMİLER TÜM MÜSLÜMANLARIN KUTSALIDIR
Avrupa’da yükselen İslamofobi, maalesef bölgemizde de çirkin yüzünü göstermiştir. Son yıllarda İslam’a karşı yapılan sözlü saldırılar, kullanılan nefret dili, bir şekilde bu saldırıların büyüyerek Avrupa’da yaygınlaşacağını göstermişti. Yaklaşık 70 yıldır burada yaşayan Müslüman Türkler, Almanya’yı kendi ülkesi olarak görmüş ve ülkenin kalkınması için ellerinden geleni yapmışlardır. Hayatlarını burada sürdüren üçüncü nesil ve dördüncü nesil çocuklarımız da Almanya’da siyaset, ekonomi, hizmet sektörü gibi tüm sektörlerde görev yapmaktadırlar. İnsanların din özgürlüğü kapsamında, ibadet hürriyeti çerçevesinde inançları gereği açılan camiler, tüm Müslümanların ve Türklerin kutsalıdır. İslam ve Müslümanlara yönelik kullanılan ötekileştirici ve dışlayıcı dil, zaman içerisinde şu an gündemimizi meşgul eden akli selim bireyler tarafından kabul edilemeyecek menfur saldırılara evrilmektedir.

Haberin Devamı

‘Alman polisinin çirkin saldırıyı aydınlatacağına güvenimiz tam’

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Meydana gelen menfur saldırıdan nefret dili kullanan ve kutsalımıza sözlü ve fiili saldırıda bulunanların hepsi sorumludur. Tek amacı içinde yaşadığı Alman toplumuna katma değer üretmek olan vatandaşlarımızla Alman vatandaşlarımız arasındaki kaynaşmaya engel olacak her türlü eylem ve söylemi kabul etmeyeceğimizi ifade ederek, olayın soruşturulmasını üstlenen Alman devleti ve polis teşkilatının olayı bir an önce aydınlatacağına ve saldırganın bir an önce cezalandırılacağına dair güvenimizin tam olduğunu belirtiriz. Bununla birlikte DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği ve DİTİB Genel Merkezi olarak konunun takipçisi olacağımızı bildirir, saldırıda zarar gören Regensburg Turkuaz Camii Derneği’ne, üyelerine ve cemaatimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.”

Haberin Devamı

‘Alman polisinin çirkin saldırıyı aydınlatacağına güvenimiz tam’

BAKMADAN GEÇME!