Alman öğrencinin ölümü gizemini koruyor

Güncelleme Tarihi:

Alman öğrencinin ölümü gizemini koruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 10:15

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Imperial College’da bilgisayar mühendisliği eğitimi gördüğü sırada 4. kattaki odasının penceresinden atlayarak intihar ettiği düşünülen 20 yaşındaki Alman öğrenci Georg Zanker’ın ölümü ile ilgili soruşturma bir sonuca varamadı.

Haberin Devamı

Zanker, yatakhanenin önündeki kaldırımda ağır yaralı olarak bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı. Ancak düşüşün etkisiyle kafatası parçalanan genç 4 gün yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybetmişti.

Araştırmacılar gencin odasının kapısının kilitli olduğunu ve odanın dört bir yanında cam kırıkları bulunduğunu keşfetmişti. Soruşturmanın ardından bir de Zanker’in yazdığı düşünülen intihar notuna ulaşılmıştı.

Ancak Westminster Ölüm Olaylarını İnceleme Ofisi’nde konuyla ilgili yürütülen soruşturmada “Zanker’in intihar ettiğinin net olarak söylenemeyeceği” sonucuna varıldı.

Sorgu yargıcı Zanker’in Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan aile üyelerinin bulunan intihar notunu incelediğini ancak nottaki el yazısının oğullarının yazısına benzemediğini söylediğini açıkladı.

Yetkililer, Zanker’in intihara meyilli olduğuna dair hiç bir kanıta rastlamadıklarını, yapılan otopside gencin vücudunda uyuşturucu ya da alkol bulunmadığını ve bu nedenle onun intihar ettiğine dair net bir karara varamayacaklarını söyledi.

Zanker’in ölümü kayıtlara “Yüksek bir yerden düşmeye bağlı baş yaralanması sonucu gerçekleşmiş ölüm” olarak geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!