Alman Katolikleri Vatikan’ı eleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Alman Katolikleri Vatikan’ı eleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 14:09

Vatikan’ın, Almanya’daki Katolik Kilisesi’ni tek taraflı olarak geniş kapsamlı reformlardan men etmesinin ardından, Alman tarafı açık bir eleştiriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Alman Piskoposlar Konferansı Başkanı Georg Bätzing ve Alman Katolikleri Merkez Komitesi (ZdK) Başkanı Irme Stetter-Karp, yaptıkları ortak açıklamada, “İsim vermeden hazırlanmış bildiriler yayımlanması, kiliseler arasında iyi bir iletişim tarzı değildir” dediler. Vatikan, daha önce imzasız yayımlanan bir resmî açıklamayla, Alman kiliselerinin reform çabalarını eleştirmişti. Açıklamada, “Almanya’daki ‘Synodal Way’ (Ortak Yol), piskoposları ve inananları yeni yönetim biçimleri yeni doktrin ve ahlak yönelimleri benimsemeye zorlama yetkisine sahip değil” denilmişti.
Alman Piskoposlar Konferansı ve Alman Katolikleri Merkez Komitesi’nin (ZdK) 2019’da başlattığı ‘Synodal Way’, suistimal skandalı sonucunda oluşturulan bir iletişim biçimi.
Synodal Way, dört alanda reformlara gitmeyi amaçlıyor; Gücün kullanımı ve kontrolü, Katolik cinsel ahlakı, kadınların konumu ve bekarlık/evlilik yasağı. Somut yenilikler arasında piskoposların atanmasında inananların da söz hakkının olması, eşcinsel çiftlerin kutsanması ve kadınların diyakozluğu (imamlık ve piskoposluk derecelerinin ön adımı) hedefleniyor.

 

BAKMADAN GEÇME!