Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

Güncelleme Tarihi:

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 10:59

Almanya’nın Schwabach şehri ile Kemer kardeşliğinin 25. yılı nedeniyle Schwabach Belediyesi’nden Kemer’e giden Alman heyet, gezi programına katıldı.

Haberin Devamı

SCHWABACH Belediye Başkan Yardımcısı Emil Heiniein, Schwabach Belediye Gençlik Çalışmaları Müdürü Susanna Regeisberger, Schwabach Belediyesi Meclis Üyesi Magdalena Reiss, Schwabach Belediyesi Personel ve Stratejik Koordinatörü Dr. Manuel Kronschnabel, Schwabach Belediyesi Çevre, Hareketlilik, Sürdürülebilirlik ve İklim Sorumlusu Dr. Maximilian Hartl, Schwabach Belediyesi Belediyeler arası Koordine, Kalkınma Politikası Sorumlusu Anna Spaulding, Schwabach-Kemer Kardeş Şehir komitesi Başkanı Ayşe Bıyık’ın oluşturduğu Alman heyet, Kemer Belediyesi tarafından hazırlanan gezi programı kapsamında, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz’ı ziyaret etti.

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

Haberin Devamı

ALTIN VARAK HEDİYE ETTİ
Kaymakam Solmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alman heyete Kemer tablosu hediye etti. Alman heyet ise Kaymakam Solmaz’a Schwabach’ın simgesi olan varak altın hediye etti. Alman heyet daha sonra 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı. Zirvede bol bol fotoğraf çektiren heyet, Olympos Teleferik Satış ve Pazarlama Müdürü Haydar Culfa ile de sohbet etti. Culfa, Alman heyete, Kemer hakkında bilgiler vererek, Kemer tanıtım broşürleri dağıttı. Alman heyet ise Culfa’ya altın varakı hediye etti. Alman heyet, gezi programı sırasında Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi’ni de gezerek, merkezdeki faaliyetler hakkında şef Furkan Üstündağ’dan bilgi aldı. Alman heyet, merkezdeki sınıfları tek tek dolaşarak geleceğin müzisyenlerinin verdiği minik konserleri dinledi.

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET
Almanya’nın Schwabach şehri ile Kemer kardeşliğinin 25. yılı dolayısıyla Schwabach Belediyesi’nden giden heyet, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu da makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer Belediyesi’nin eski başkanları döneminde kardeşlik anlaşmasının imzalandığını belirterek, bu ilişkilerin gelişmesinde büyük emeği olan Kemer Belediyesi eski Başkanı Hasan Şeker’e ayrıca teşekkür etti.

Haberin Devamı

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

‘KARDEŞLİĞİMİZİN UZUN YILLAR SÜRMESİNİ TEMMENİ EDİYORUM’
Schwabach Belediye Başkanı Peter Reiss’in de Kemer’de olmasını dilediklerini ancak mazereti nedeni ile Kemer’e gelemediğine değinen Başkan Topaloğlu, “Göynük Belediye Başkanlığım döneminde Almanya’nın Dormagen şehir ile Göynük kardeş şehirdi. Şimdi Schwabach şehri ile Kemer kardeşliği 25 yılını doldurdu. Kardeşliğimizin uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Schwabach Belediye Başkan Yardımcısı Emil Heiniein ise Kemer’de çok güzel karşılandıklarını belirterek, “Schwabach ile Kemer kardeşliğinin 25’inci yılı nedeniyle Kemer’de bulunmamızı sağlayan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

SCHWABACH PARKI ZİYARETİ
Heiniein, yoğun programları nedeniyle Kemer’e gidemeyen Schwabach Belediye Başkanı Peter Reiss’in Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na gönderdiği mektubu okudu. Kemer Belediyesi eski başkanlarından Hasan Şeker ise Kemer’de hâlâ yaz aylarının devam ettiğini belirterek, “Misafirlerimizin iyi bir tatil geçirmelerini dilerim. Kemer’e hoş gelmişler” diye konuştu. Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu Alman heyete plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Alman heyet ise Başkan Topaloğlu ve meclis üyelerine Schwabach’ın meşhur varak altını ve çeşitli hediyeler sundu. Kemer’e giderek Başkan Topaloğlu’nun misafiri olan Alman heyet, Kemer Belediyesi ziyaretinin ardından Schwabach ile Kemer’in kardeşliği anısına Kemer’de yapılan Kemer Belediyesi Schwabach Parkı’nı ziyaret ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Alman heyet, Kemer’e hayran kaldı

AY IŞIĞI KOYU MANZARASI BÜYÜLEDİ
Alman heyet, daha sonra dünyaca ünlü Ayışığı Koyu’nda ufak bir gezinti yaptı. Sahil kenarında içeceklerini yudumlayan heyet, Kemer manzarasını fotoğrafladı. Ay ışığında vakit geçiren Alman heyete, Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) tarafından Kemer’e davet edilen alt seyahat acente temsilcileri de 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı gezisinden sonra Ay Işığı Koyu’na giderek, Alman heyetle bir araya geldi. Kaymakam Solmaz da Alman heyet ile bir sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!