Alman Demir Yolları'ndan istihdam atağı

Güncelleme Tarihi:

Alman Demir Yollarından istihdam atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 09:01

Alman Demir Yolları (DB), kalifiye işçi sıkıntısı yaşanan ülkede, geleceğin vasıflı personelini yetiştirmek için yeni bir istihdam kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 200 bini Almanya’da olmak üzere toplam 307 bin çalışanı ve her yıl meslek eğitime başlayan 11 bin genç ile Almanya’nın en büyük işverenlerinden olan Deutsche Bahn (DB), yeni kampanyasıyla özellikle göçmen kökenli gençleri de kazanmak istiyor. 100’ün üzerinde farklı kültürden insanların çalıştığı DB, bu amaçla kampanyanın tanıtımını da çok dilli hazırladı.

3 BİN 600 GENCE İSTİHDAM

Alman Demir Yollarından istihdam atağı


Bu yıl içinde 3 bin 600 genci meslek eğitimine alacak olan DB, gençlere 50 farklı meslek branşının yanı sıra 20 akademik dalda uzmanlaşma fırsatı da veriyor.

Yeni geliştirilen genç eleman istihdam kampanyası çerçevesinde özel hazırlanan ‘JobProfiler’ adlı bilgisayar programı sayesinde, gençler birkaç tıklamayla, DB bünyesinde sunulan kendi yetenek ve kişiliklerine en uygun mesleğe yönlendirilecek.

‘JobProfiler’ programının gençlerin, ebeveynleriyle birlikte kullanabilecekleri şekilde tasarlandığı için anne ve babalar meslek seçiminde çocuklarına danışmanlık yapıp, onları aktif bir şekilde destekleyebilecek.

DESTEK İSTEDİK
Alman Demir Yollarından istihdam atağı


Özellikle göçmen kökenli gençlerin ailelerinin de kampanyaya dikkatini çekmek amacıyla, afişleri ve ilanları Türkçe, Lehçe ve Rusça hazırlayan DB, sunduğu meslek ve akademik kariyer fırsatına göçmen gençlerin büyük ilgi göstermesini bekliyor.

DB İnsan Kaynaklarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Weber, ilk kez bir genç eleman istidam kampanyasında anne ve babaları da çocuklarının meslek seçimine ortak etmelerinin arkasında yatan fikri şöyle açıkladı: “Ebeveynlerin çocuklarının hayatlarındaki en önemli kararlardan biri olan meslek seçimi konusunda çocuklarına destek olmalarını istedik.”

Haberin Devamı

İŞ GARANTİSİ VERİYOR

DB bünyesinde öğrenilebilecek meslekler ve yüksek eğitim imkanları neredeyse sınırsız.

Aşçılıktan makinistliğe, iktisattan bilişime kadar birçok alanda geniş meslek imkanları sunan DB, ayrıca eğitimi başarıyla tamamlayanlara iş garantisi de veriyor.

Haberin Devamı

Alman Demir Yollarından istihdam atağı


2020 yılına kadar Almanya’da en büyük ilk 10 şirketin arasına girmeyi kendisine hedef edinen DB, kampanya ve meslekler hakkında daha geniş bilginin www.deutschebahn.com/jobprofiler sitesinden edinilebileceğini açıkladı.

 

BAKMADAN GEÇME!