ALİMDER üyeleri KRV’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

ALİMDER üyeleri KRV’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 10:46

Almanya İmam Hatipliler Derneği (ALİMDER) Bursa üyeleri, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Herne kentindeki Volkshaus Röhlinghausen salonunda 29’uncu kez buluştu. Buluşmaya, dönemin Bursa İmam Hatip Lisesi müdürü Mustafa Kütahyalıoğlu da katılarak öğrencilerine sürpriz yaptı.

Haberin Devamı

TOPLANTIDA, AK Parti İstanbul milletvekili Zafer Sırakaya ile MÜSİAD Avrupa Başkanı Bahattin Yılmaz da dönem mezunu arkadaşlarıyla birlikte oldu. Toplantıyı Hürriyet gazetesine değerlendiren dönemin Kütahyalıoğlu şunları söyledi: “1960’lı yıllarda Almanya’ya işçi olarak gelen Türkler, Kuzey Ren Vestfalya’nın maden bölgelerinde Köln, Dortmund, Düsseldorf ve çevresinde yoğun olarak çalışmaya başladı. Kendi aralarında örgütlenmeye başladılar. Öncelikle cuma namazı ve bayram namazı kılmak için yer kiraladılar. Zamanla ailelerini, çocuklarını getirdiler. Almanya’ya yeni gelen çocuklarda dil problemi vardı. 80’li yıllardan sonra çocuklarını Türkiye’deki imam hatip liselerinde okutup sonra üniversite ve ardından Almanya’da daha iyi mesleklerde görev yapmalarını planladılar.

Haberin Devamı

ALİMDER üyeleri KRV’de buluştu
Mustafa Kütahyalıoğlu

‘HASRET GİDERDİK’
“Bunun için bizim de görev aldığımız Bursa’ya tercihen 84-94 arasında 100’den fazla öğrenci geldi. Büyük bir bölümü lise ve üniversiteyi bitirdikten sonra tekrar Almanya’ya döndü. Bu çocuklarımızın şimdi kimisi öğretmen, kimisi Mühendis, bankacı, iş adamı, işçi, imam, sivil toplum örgütlerinde yönetici olarak çalışmaya devam ediyor. İçlerinde iki dönemdir AK Parti milletvekiliği yapan Zafer Sırakaya, MÜSİAD Avrupa Başkanı Bahattin Yılmaz da var. Hasan İnam’ın organizasyonuyla 29 yıldır hiç kopmadan arkadaşlar bir araya geliyor. Biz de öğrencilerimizi yalnız bırakmamak için bu yılki buluşmaya katıldık. Güzel, samimi bir ortamda toplantı yapıldı. Hasret giderildi. Kur’an-ı Kerim okundu, ilahiler, türküler, sohbet, muhabbet edildi. Dilek ve temenniler dile getirildi. Önümüzdeki yıl 30’uncu toplantıda buluşmak için sözleştik, aile fotoğrafı çekilerek dağıldık.”

ALİMDER üyeleri KRV’de buluştu

BAKMADAN GEÇME!