‘Aldi’, dükkânı erken kapatacak

Güncelleme Tarihi:

‘Aldi’, dükkânı erken kapatacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 10:33

Rusya’nın doğalgaz tedarikini kesmesinden sonra enerji darboğazı tehdidiyle karşı karşıya kalan Almanya’da tasarrufa gitme kararı alan şirketlerin sayısı artıyor. Almanya’nın en büyük süpermarketler zincirlerinden olan Aldi Nord, kış aylarında akşam saat 20.00’de marketleri kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

ŞİRKETİN Twitter hesabından yapılan açıklamada, tasarruf amaçlı olarak kasım ayından itibaren çok sayıda şubenin akşam saat 20.00’da kapanacağını duyurdu. Düzenleme ilk olarak 2022/23 kış dönemi için geçerli olacak. Şirket konuyla ilgili detaylı bilgi vermedi ancak özellikle büyük şehirlerde birçok şube akşam 22.00’ye kadar hizmet veriyordu. Aldi Nord, bu adımı atmaya karar veren ilk gıda perakendecisi şirket oldu. Daha önce de büyük alışveriş mağazaları erken kapatma kararı almıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER KARIŞIK
Twitter’da Aldi Nord’un kararına karışık tepkiler geldi. Bazı kullanıcılar kararı memnuniyetle karşıladı ve akşam 20.00’a kadar olan çalışma saatlerinin tamamen yeterli olduğunu belirtti. Bazı kullanıcılar ise enerji tasarrufu argümanını daha çok personel maliyetlerinden tasarruf etmek için bir bahane olarak gördüklerini ifade etti. Enerji, perakende sektöründe en önemli maliyet kalemlerinden birini oluşturuyor. Sadece ‘Rewe’ süpermarket zincirlerinin tek başına 750 bin hanenin tükettiği kadar elektrik tükettiği belirtildi. Bunun yaklaşık yarısı soğutma ürünleri için dörtte biri ise aydınlatma için kullanılıyor. Rewe yöneticisi Lionel Souque, eylül ayı başında Düsseldorf’ta yaptığı açıklamada, 1000 metrekarelik bir süpermarketin ortalama enerji maliyetinin enerji fiyatlarındaki artışlar nedeniyle yılda 80 bin Euro’dan 140 bin Euro’ya yükseldiğini söylemişti. Diğer tüm büyük perakende zincirlerinin de benzer maliyet artışlarıyla uğraşmak zorunda kalacağı belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!