Ailesini en çok etkileyen olayı anlattı! ‘Teyzem 12 yaşında...’

Güncelleme Tarihi:

Ailesini en çok etkileyen olayı anlattı ‘Teyzem 12 yaşında...’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2023 11:11

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock (42), kendisi doğmadan önce yaşanan ve ailesini bugün bile üzen trajik bir olayı kamuoyuyla paylaştı. Bunte dergisine konuşan Baerbock, 1966 yılında 12 yaşındayken hayatını kaybeden ve hiç görmediği teyzesinin dramını anlattı.

Haberin Devamı

BUGÜN 42 yaşında olan Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un anlattığına göre trajik olay 1966 yılında Hannover yakınlarında meydana geldi. Teyzesi Erika, Noel’e 12 gün kala cetvel almak için şehirde tek başına alışverişe gitti. Yağmurlu günde açtığı şemsiye nedeniyle önünü göremeyen Erika, gelen tramvayı fark etmedi ve karşıya geçerken, tramvayın altında kaldı. Hastaneye kaldırılan Erika hayatını kaybetti. Baerbock, bu acı olayın aile içinde uzun süre travmatik bir etki yarattığını belirtirken, anneannesi Alma Choroba’nın, diğer kızı Sylvia’yı (Baerbock’un annesi) çocuk terapistine götürdüğünü söyledi. Anneannesi ve annesinin sürekli konuşarak ellerinden geldiğince Erika’nın ölümüyle başa çıkmaya çalıştıklarını belirten Annalena Baerbock, ancak büyükbabasının bu gücü bulamadığını, Erika’yı kaybettikten sonra yıkıldığını ve içine kapandığını söyledi.

Haberin Devamı

Ailesini en çok etkileyen olayı anlattı ‘Teyzem 12 yaşında...’

‘ANNEANNEM ROL MODELİM’
2015’te hayatını kaybeden Baerbock’un büyükannesi Alma, ölümüne kadar torununa eşlik etti. Annalena Baerbock, büyükannesinin savaş yıllarında ve savaş bölgelerinden kaçarken yaşadıklarıyla ilgili hikâyelerini bugüne kadar hatırasında taşıdığını kaydetti. Baerbock, en büyük rol modelinin bugün de anneannesi olduğu belirtirken, Bunte dergisine verdiği demeçte, “Kaderin inanılmaz cilvelerine rağmen büyükannem inanılmaz derecede gururlu, kendine güvenen ve her şeyden önce yaşamı onaylayan bir kadındı” diye konuştu. Baerbock, anneannesinin, hayatının erken dönemlerinde trajik bir yol izlediğini anlatırken, 1926 yılında o zamanlar Alman İmparatorluğu sınırları içinde kalan bugün Polonya’daki Bytom kentinde doğduğunu ve genç yaşta evlendiğini, ancak ilk kocası Viktor Jung’un 1945’te, savaşın son aylarında, bugün Rusya’nın Kaliningrad kenti olan Königsberg Savaşı’nda hayatını kaybettiğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!