AfD’yi, Hitler’in partisine benzetti

Güncelleme Tarihi:

AfD’yi, Hitler’in partisine benzetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2022 11:08

Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius, sağ popülist Almanya için Alternatif’i (AfD) 1920’li yıllarda Adolf Hitler’in genel başkanlığını yaptığı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin (NSDAP) yolundan gitmekle suçladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da darbe planlarına adı karışanlar arasında aşırı sağcı AfD’li Federal Meclis eski milletvekili Birgit Malsack-Winkemann’ın bulunduğunun ortaya çıkması üzerine gözler partiye çevrildi. Aşağı Saksonya İçişleri Bakanı Boris Pistorius (SPD), AfD’yi, sonradan Nazilerin lideri olan Adolf Hitler’in 1920’li yıllarda genel başkanlığını yaptığı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin (NSDAP) yolundan gitmekle suçladı. NSDAP’ın, 1920’li yılların sonlarına doğru kendi yandaşlarını güvenlik birimleri ve adalet makamlarının içine sızdırdıklarını hatırlatan Pistorius, AfD’nin de aynı yöntemi uyguladığını söyledi. Darbe planları yapanlar arasında ‘İmparatorluk Vatandaşları’ olarak bilinen aşırı sağcı polis, asker ve hukukçunun bulunmasının da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

FAALİYETLERİ İZLENMELİ
AfD Aşağı Saksonya Teşkilatı’nda daha birkaç yıl öncesine kadar ılımlı bir tutum sergileyenlerin bile son dönemlerde radikalleştiklerine dikkati çeken Pisorius, “Partide kesinlikle aşırı sağa yönelik bir hareket var. O nedenle AfD’nin faaliyetleri izlenmeli. Henüz AfD’nin yasaklanması aşamasına gelinmedi. Ama bu partinin faaliyetlerini çok iyi izlemeli, veriler toplamalıyız” dedi. Bakan Pistorius, emniyet birimlerin güçlendirilmesine, kadın ve göçmen kökenli polis sayısının artırılmasına özen gösterdiklerini belirtirken, “Demokrasinin korunması için bu şarttır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!