AfD’yi durdurmak için üç öneri

Güncelleme Tarihi:

AfD’yi durdurmak için üç öneri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2023 10:08

Almanya’da iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Lars Klingbeil, aşırı sağcı parti AfD’nin yükselişini değerlendirirken, bu partinin, tüm demokratların ortak rakibi olduğunu ifade etti. AfD’yle mücadelede 3 başlık öneren Klingbeil, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte şunları söyledi:

Haberin Devamı

“ÜÇ şeye ihtiyacımız olduğuna inanıyorum. Birincisi, insanların gündelik sorunlarını ele alan iyi politikalar. Bu sorunlar, ücretler, konut, emekli maaşları ve uygun fiyatlı enerji. İnsanlara daha yakın politika yürütülmesi gerekiyor. İkincisi, insanlara nasıl olmaları gerektiğini söyleyen değil, akıllarından geçenleri ciddiye alan bir siyaset tarzı. Üçüncüsü, Berlin’den daha sık çıkıp ülkenin dört bir yanındaki insanlarla konuşmak. Bizler ‘Berlin’dekiler’ olmamalıyız.” Klingbeil, CDU Genel Başkanı Friedrich Merz’in, AfD’nin bir ilçede ilk kez kaymakam çıkarmasından sonra Yeşiller’i en büyük rakipleri olarak tanımlamasını da eleştirdi. Klingbeil, “AfD ülkeyi parçalamak ve toplumu bölmek isteyen aşırı sağcı bir partidir. Tüm demokratların siyasi rakibidir” dedi.

AfD’yi durdurmak için üç öneri
‘ASGARİ ÜCRET 14 EURO OLSUN’
Parti olarak asgari ücretin saat başına 14 Euro’ya çıkarılması için çalışacaklarını da söyleyen Klingbeil, “Almanya’nın önümüzdeki yıl Avrupa Asgari Ücret Direktifini uygulamasını sağlayacağız. SPD, federal hükümette bunun için bastıracak. O zaman asgari ücret de yeniden yükselebilir. Eğer tam olarak uygulanırsa, uzmanlara göre bu 13.50 ila 14 Euro arasında olacaktır” diye konuştu. Asgari Ücret Komisyonu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı öneriye göre Almanya’da asgari ücret 1 Ocak 2024’te 12 Euro’dan 12.41 Euro’ya, bir yıl sonra da 12.82 Euro’ya yükseltilecek. Bu artışın yeterli olmadığını belirten Klingbeil, “Hayat daha pahalı hale geldi, bu nedenle ülkede genel olarak daha yüksek ücretlere ihtiyacımız var” dedi. Klingbeil, işveren tarafının Almanya’daki milyonlarca işçi için hayatın ne kadar gerçek olduğunu görmemesine şaşırdığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!