AfD’den Brandenburg’da radikal kararlar

Güncelleme Tarihi:

AfD’den Brandenburg’da radikal kararlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 10:47

Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) Brandenburg Teşkilatı, 22 Eylül’de yapılacak seçim öncesi programını tanıttı. Programda radikal kararlar yer aldı.

Haberin Devamı

HAFTA sonu Jüterbog’da düzenlenen kurultayda oy birliğiyle kabul edilen programda, seçimlerden sonra AfD’nin iktidara gelmesi halinde başvuruları kabul edilmeyen sığınmacılar, kaçak olarak gelen yabancılar ve suç işleyen göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmelerinin hızlandırılacağı yer aldı. Aynı zamanda AfD’yi ‘kesinleşmiş aşırı sağcı’ kategorisine alarak eyalet genelinde faaliyetlerini izleyen iç istihbarattan sorumlu Brandenburg Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın lağvedilmesi de karara bağlandı. Ayrıca mektupla oy kullanmaya son verilmesi ve iklim koruması alanında katı kuralların iptal edilmesi de AfD’nin seçim programında yer aldı.

SON DURUM NE?
AfD’nin Brandenburg lider adayı Hans-Christoph Berndt, SPD’li Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke’yi eyaleti çıkmaza sürüklemekle suçladı. “Biz onu avlamak istiyoruz ve buna hazırız. Biz SPD’yi ve diğer köklü partileri avlamak istiyoruz” dedi. Dietmar Woidke’yi ‘son patron’ olarak niteleyen Berndt, “Onu makamından kovuncaya kadar avlayacağız” tehdidinde de bulundu. Son yapılan kamuoyu yoklamalarında, Brandenburg’da bu hafta sonu seçim olsa AfD’nin yüzde 26, SPD’nin yüzde 22, CDU’nun yüzde 18, Birlik sahra Wagenknecht’in (BSW) yüzde 10, Yeşiller’in yüzde 8, Sol Parti’nin yüzde 5 oy alacağı saptandı.

AfD’den Brandenburg’da radikal kararlar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!