AfD'de yaprak dökümü başladı

Güncelleme Tarihi:

AfDde yaprak dökümü başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 10:02

Aşırı sağ görüşleriyle tanınan Petry'nin Euro karşıtı AfD'nin başına geçmesinden sonra partinin önemli isimlerinden Hans Olaf Henkel istifa etti. Eski lider Lucke'nın de partiden ayrılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Almanya'da Euro ve yabancı karşıtı politikalarıyla bilinen Almanya için Alternatif Partisi'nde (AfD) olağanüstü genel kurul sonrası sular durulmuyor. Partinin önemli isimlerinden Hans Olaf Henkel partiden istifa ettiğini açıkladı.

Haftasonu Essen kentinde yapılan olağanüstü genel kurulda delegelerin yüzde 60'ının desteğiyle parti genel başkanlığı görevine seçilen Frauke Petry'ye tepki gösteren Henkel “AfD kuzu postu giymiş NPD'ye dönüştü” diyerek istifa ettiğini duyurdu. Henkel, partinin kurucu yönetim kurulu üyesiydi.

İSTİFALARIN DEVAMI

İstifaların Henkel ile sınırlı kalmayacağı tahmin ediliyor. Essen kentindeki genel kurul sonrası parti içinde sağ kanadın güçlenmesi nedeniyle liberallerin partiden ayrılması bekleniyor.

Partinin kurucu lideri Bernd Lucke'nin de genel kurulda kendisinin yuhalanması ve sağ kanadın partiye hakim olması nedeniyle istifa edeceği söyleniyor. Lucke ile birlikte bir çok üyenin de partiden ayrılıp yeni bir oluşumun içinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

GAUCK'TAN LİYAKAT NİŞANI

AfD'nin aşırı sağ kanadın temsilcisi olarak görülen yeni lider 40 yaşındaki Frauke Petry'nin Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'tan liyakat nişanı aldığı ortaya çıktı.

Gauck, 2012 yılında Bellevue Sarayı'nda düzenlenen törenle aralarında Petry'nin de bulunduğu 35 kişiye liyakat nişanı vermişti. Eşi papaz, dört çocuk annesi Petry o dönemde 37 yaşındayken aldığı liyakat nişanı için “Liyakat Nişanı için yaşım daha çok genç” demişti. Gauck, Petry ile ilgili yaptığı konuşmada ise sağcı genç kadını övmüştü. Petry'e liyakat nişanı işinde gösterdiği başarıdan dolayı verilmişti.

BAKMADAN GEÇME!