AfD milletvekili Frank Magnitz’e sokakta saldırı

Güncelleme Tarihi:

AfD milletvekili Frank Magnitz’e sokakta saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2019 10:52

Yabancı ve İslam karşıtı parti AfD Federal Meclis milletvekili Frank Magnitz, Bremen kentinde sokakta gezdiği sırada birden fazla kişinin saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

AYNI zamanda AfD Bremen Teşkilat Başkanı olan Magnitz, aldığı darbelerle yere düştü. Yerdeyken milletvekilinin kafası da dahil vücudunun çeşitli yerlerine tekme atan saldırganlar, çevredekilerin polise haber vermesi üzerine kaçarak izlerini kaybettirdi.
Kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 66 yaşındaki Magnitz, hastanede tedavi altına alındı. Bremen polisi milletvekiline yakın koruma tahsis etti. Maskeli saldırganları yakalamak için polis ve savcılık soruşturma başlattı. Polis saldırının siyasi motifli olduğundan hareket ediyor. 3 Ocak’ta da Döbeln kentinde AfD’li bir milletvekilinin bürosu saldırıya uğramıştı.

AfD milletvekili Frank Magnitz’e sokakta saldırı

Haberin Devamı

NAZİLER DEFOLSUN
AfD’li milletvekiline yönelik şiddeti kınayan Yeşiller Federal Meclis milletvekili Özdemir, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Umarım saldırgan veya saldırganlar kısa sürede yakalanır ve cezalandırılır. AfD’ye karşı da yapılan şiddete yer yoktur. Kim ki ‘kin’ ile ‘kinle’ mücadele ederse, sonunda ‘kine’ zafer kazandırır. Naziler defolsun ama bizim hukuk devletimizin metotlarıyla” yazdı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı eleştirdi: “Kime karşı yapılırsa yapılsın ve amacı ne olursa olsun, şiddet asla siyasi tartışmanın aracı olamaz. Bunun mazereti yok. Böyle bir suç işleyen cezalandırılmalı.”

Saldırıyı, SPD, Yeşiller ve Sol Parti de kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!