AfD aday göstermişti!.. CDU’dan kovuldu

Güncelleme Tarihi:

AfD aday göstermişti.. CDU’dan kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 10:00

Almanya’da 13 Şubat 2022 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) aday gösterdiği Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyesi Max Otte, partiden ihraç edildi.

Haberin Devamı

CDU’ya yakınlığıyla bilinen muhafazakâr ‘Değerler Birliği’nin (WU) 1991-2022 yıllarında başkanlığını yapan ancak AfD’nin aday göstermesi üzerine gelen yoğun tepkiler nedeniyle görevinden istifa eden Max Otte’nin CDU üyeliği de sona erdi. Aynı zamanda ABD vatandaşı olan Max Otte’nin, AfD tarafından aday gösterilmesi üzerine CDU Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) bu yıl ocak ayında oy birliğiyle partiden ihraç kararı aldı. Ancak Max Otte avukatını devreye sokarak CDU yönetiminin bu kararına itiraz etti. Cumhurbaşkanı adayı gösterildiği halde 1 Şubat’ta Federal Meclis’te yapılan oylamada hazır bulunmayan Max Otte, daha sonra tutum değiştirdi ve CDU’dan ihraç kararına itirazı geri çekti.

‘PARTİYE ZARAR VERDİ’
CDU Köln Teşkilatı, parti yönetiminin kararı doğrultusunda hareket ederek Max Otte’nin partiden kovulmasına karar verdi. Kendisine 1 Ağustos’a kadar tanınan süre içinde itiraz etmediği için Otte’nin CDU üyeliği sona erdi. CDU Köln Teşkilatı ekonomi profesörü olan Max Otte’nin AfD’nin önerisini kabul ederek partinin temel değerleriyle bağdaşmayan bir tutum sergilediğini ve partiye zarar verdiğini vurguladı. Köln bölgesi CDU Federal Meclis milletvekili Serap Güler, Max Otte’nin partiden ihracını “CDU için çok iyi bir gün” olarak değerlendirdi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!