7 Aralık’ta baskın oldu. Bir gün sonra!..

Güncelleme Tarihi:

7 Aralık’ta baskın oldu. Bir gün sonra..
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 10:49

Alman Anayasası’nı da Almanya Federal Cumhuriyeti’ni de tanımayan ve geçen yıl 7 Aralık’ta yakalanarak gözaltına alınarak tutuklanan ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın, bir gün sonra baskın yapıp Federal Meclis’i işgal etmeyi planladıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FEDERAL Anayasa Mahkemesi’nin soruşturmalara göre, aşırı sağcı ‘Vatanperver Birlik’ adılı terör örgütünün sözde lideri Prens 13. Heinrich Reuss ve ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın tutuklanan diğer 24 üyesinin, darbeyi 8 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirmeyi hedefledikleri ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin cep telefonlarına gelecek bir ‘uyarı sistemiyle’ harekete geçeceklerinin belirlenmesi üzerine 7 Aralık 2022’de 3 bine yakın polis Almanya’nın çeşitli kesimlerinde baskınlar düzenleyerek aşırı sağcı çok sayıda kişiyi gözaltına almış ve darbe planlarını bozmuştu.

7 Aralık’ta baskın oldu. Bir gün sonra..

RUS BAŞKONSOLOSLUĞU İLE YAZIŞMA
Soruşturmalarda ‘İmparatorluk Vatandaşları’ üyesi Frank R. isimli bir kişinin Leipzig’deki Rus Başkonsolosluğu ile e-mail yoluyla yazıştığı da ortaya çıktı. Hatta Rus Başkonsolosluğu’nun kendilerine 8 Aralık günü için randevu verdiği belirlendi. Vitalia B. isimli Rus kökenli bir kadının devreye girerek, Leipzig’deki Rus Başkonsolos Yardımcısı’ndan Prens Reuss liderliğindeki bir Alman devletinin tanınması ve Rusya Federasyonu ile bir ‘Barış Sözleşmesi’ imzalanması için 13 Haziran’da Prens 13. Heinrich Reuss adına bir randevu aldığı da belirlendi.

Haberin Devamı

7 Aralık’ta baskın oldu. Bir gün sonra..

İNKÂRCI KOMİSERE BAKANLIK
Darbe planları yapan ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın önceden kendi aralarında bazı makamları paylaştıkları da ortaya çıktı. Prens 13. Heinrich Reuss liderliğinde oluşacak ‘İmparatorluk Hükümeti’nde AfD’li eski Federal Meclis milletvekili olan yargıç Birgit Malsack-Winkelmann’nın Adalet Bakanı, avukat Tim Paul Gorgasd’ın Dışişleri Bakanı, doktor Melanie Ritter’in Sağlık Bakanı, Kovid-19 inkârcılarının gösterilerine katıldığı için görevden atılan başkomiser Michael Fritsch’in İçişleri Bakanı olmalarının öngörüldüğü kaydedildi.
Öte yandan el konulan 1800 ses kaydının ve 200 bin sayfadan oluşan bilgi ve belgelerin incelenmesinin hâlâ devam ettiği, tutuklu bulundurulan ‘İmparatorluk Vatandaşları’nı 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı

SCHOLZ’U KELEPÇELEME PLANI
Almanya’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild, hükümete yakın kaynaklara dayanarak Prens Reuss öncülüğündeki ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın Federal Meclisi basarak Başbakan Olaf Scholz’u ve diğer Bakanları yakalayıp kelepçeleyerek televizyonda yayınlamayı planladıklarına yer verdi. Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser, “Bu aşırılardan hiçbiri de kendilerini güvende hissetmesin. Bizim demokrasimizi tehlikeli anayasa düşmanlarından koruyacak güçlü güvenlik birimlerimiz var. Şu ana kadar olası en büyük terör ağı ‘İmparatorluk Vatandaşları’na karşı yapılan soruşturmalar da bunu gösteriyor. Biz, ‘İmparatorluk Vatandaşları’nın tüm yapılarını tamamen ortaya çıkarıp onları yok edinceye kadar kararlı ve katı tutumuzu sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!