65 milyar Euro’luk 3. yardım paketi tamam: Emekliye tek seferlik 300 Euro destek!

Güncelleme Tarihi:

65 milyar Euro’luk 3. yardım paketi tamam: Emekliye tek seferlik 300 Euro destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 13:30

Almanya’da koalisyon ortakları gece geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından üçüncü yardım paketi konusunda uzlaşmaya vardı. Yeni pakete göre emeklilere ve öğrencilere de destek verilecek. Toplam 65 milyar Euro’luk üçüncü yardım paketi kapsamında doğrudan yardımlar öngörülüyor. Buna göre emeklilere bir kereliğine mahsus 300 Euro ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da SPD, Yeşiller ve FDP arasındaki koalisyon ortakları arasında cumartesi günü öğlen başlayan görüşmeler pazar sabahı erken saatlere kadar sürdü. Yeni yardım paketinin detaylarını Başbakan Olaf Scholz, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Omid Nouripour, FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ve SPD Genel Başkanı Saskia Esken, kamuoyuna tanıttı. Yılın başlarında kararlaştırılan ilk iki paketle birlikte toplam destek tutarının 95 milyar Euro’ya ulaştığını vurgulayan Başbakan Scholz, bunun çok fazla para anlamına geldiğini, ancak harcamanın gerekli olduğunu söyledi. “Mesele ülkemizi bu krizden güvenli bir şekilde çıkarmaktır” diyen Scholz, birçok insanın şu anda endişeli olduğunu söyledi. Scholz, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu, bugünlerde gerçeğin bir parçası ve bu gerçeğin dile getirilmesi gerekiyor. Pek çok vatandaşın gelecekleri konusunda çok endişeli olduğunun, yüksek elektrik ve gaz fiyatları ve artan hayat pahalılığı konusunda çok endişeli olduğunun farkındayım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BÖLÜNMEMİZE İZİN VERMEYECEĞİZ’
Yeşiller Partisi Eş Başkanı Omid Nouripour, bazı müzakerelerin zorlu geçtiğini ancak çok yönlü bir yardım paketi hazırlandığını kaydetti. Enerji arzını önemli ölçüde kısıtlayan Rusya’ya atıfta bulunan Nouripour, “Bölünmemize izin vermeyeceğiz” dedi.
Toplam 65 milyar Euro’luk yardım paketi şunları kapsıyor:
* Emeklilere bir kereliğe mahsus 300 Euro doğrudan ödeme yapılacak.
* Üniversite öğrencilerine bir kerelik 200 Euro ödenecek
* Çocuk Parası’na yeniden yılda 18 Euro zam yapılacak
* Yakın mesafe ulaşımında toplumu taşımada 9 Euro’luk bilet yerine Almanya genelinde geçerli olacak yeni bir bilet uygulaması gelecek. Buna göre 49 ila 69 Euro arasında değişen aylık abonmanlar olacak. Ancak bu konuda eyaletlerin onay vermesi gerekiyor.
* Önümüzdeki yılın başında uygulamaya konulması planlanan ‘Bürgergeld’ (Vatandaşlık Parası) ile birlikte, ihtiyaç sahipleri için ödenen destek yaklaşık 500 Euro’ya yükseltilecek. Şu anda ise Grundsicherung adındaki temel yardım ihtiyacı bekârlar için ayda 449 Euro olarak ödeniyor.
* Daha fazla kişi konut yardımı alacak. Konut yardımı alma hakkına sahip kişi grubu 2 milyon vatandaşa genişletilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!