60’ıncı yılını dolduran Schröder’e partisinden onur belgesi

Güncelleme Tarihi:

60’ıncı yılını dolduran Schröder’e partisinden onur belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 16:36

Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, bir dönemler genel başkanlığını da yaptığı Sosyal Demokrat Parti’ye üyeliğinin 60’ıncı yılı vesilesiyle onur belgesi aldı.

Haberin Devamı

HANNOVER’deki SPD Eyalet teşkilatında düzenlenen etkinliğe Schröder döneminde Federal İçişleri Bakanı olarak görev yapan Otto Schily ile Hannover’in eski Anakent Belediye Başkanı Herbert Schmalstieg katılırken, Putin’le olan yakın ilişkisinden dolayı partinin Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil katılmadı. Güney Kore kökenli eşi So-yen Schröder-Kim’le birlikte arka kapıdan binaya giren Schröder için düzenlenen etkinliğe 40’a yakın davetli katıldı. Basın mensuplarının içeri alınmadığı etkinlikte övgü konuşmasını Herbert Schmalstieg yaptı. Daha sonra da kendisine SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil’ın imzalarını taşıyan onur belgesini takdim etti. Schröder, etkinlik bittikten sonra çıkışta düşüncelerini almak isteyen basın mensuplarına, bu tür belgelerin 25, 50 ve 60 yıldır SPD üyesi olanlara verildiğini hatırlatırken, “Tüm SPD üyeleri eşittir. Ben de eşitler arasındaki eşitten biriyim” demekle yetindi.

60’ıncı yılını dolduran Schröder’e partisinden onur belgesi

Haberin Devamı

İSTİFAYA ÇAĞRILDI
SPD, Rusya’nın Ukrayna’da savaş başlatmasının ardından 2006 yılından beri Rusya enerji devleri Rosneft ve Gazprom şirketlerinin yönetiminde görev alan Schröder’i istifaya davet etti. Ancak Schröder bunu kabul etmedi. SPD’nin bazı yerel teşkilatları Schröder’in istifası için kampanyalar başlattı. SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil da, Putin yakını tutumuyla partiye zarar verdiği gerekçesiyle Schröder’e istifa çağrısını yinelediler. Aynı zamanda, “Schröder istifa etmeli. İstifa etmezse de partiden atılmalı” diyenler de oldu. Ancak Schröder istifa etmemekte direndi. SPD yönetimi de Schröder’i partiden ihraç etmeyi göze alamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!