6 ayda 8 bin 571 şirket iflas etti

Güncelleme Tarihi:

6 ayda 8 bin 571 şirket iflas etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 12:24

Almanya’da ekonomik durgunluk ve artan kredi faizleri nedeniyle yılın ilk altı ayında iflaslar arttı. Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre iflas eden şirketlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.5 artış kaydederek 8 bin 571 oldu.

Haberin Devamı

ALACAKLILARIN iflas eden firmalardan talep ettiği paranın miktarı ise 13.9 milyar Euro’ya yükseldi. DW Türkçe’nin haberine göre, 2022’nin ilk yarısında bu rakam 8.2 milyar Euro olarak kaydedilmişti. Yılın ilk 6 ayında yüzde 1.9 oranında düşen bireysel iflasların sayısı 33 bin 140 olarak kaydedilirken, firmalarda en çok iflas, ulaşım ve depolama sektörlerinde yaşandı. Bunları taşeron şirketlerin yerine getirdiği çeşitli ekonomik hizmet branşları takip etti. En az iflas bildirilen branş ise enerji tedariki.
Alman ekonomisi 2022 yılı sonunda ve 2023 başında küçülürken, ilkbaharda durgunluğa girdi. Uzmanlara göre faiz ve finansman maliyetlerinin artması nedeniyle yıl gayrisafi milli hasıla düşecek. Halle Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü’nden ekonomist Steffen Müller, “Çok sayıda ekonomik sorun ve belirsizlik sebebiyle gelecek aylarda da iflas sayılarının bir önceki yıla göre daha yüksek olacağı varsayılmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!