30 yıldır dinmeyen acı

Güncelleme Tarihi:

30 yıldır dinmeyen acı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 11:21

Almanya’nın Mölln kasabasında 1992 yılında evlerine molotof atılacak hayatını kaybeden Behide Arslan, Yeliz Arslan ve Ayşe Yılmaz, 23 Kasım’da Mölln Belediyesi ve Schleswig Holstein Türk Toplumu tarafından yapılacak törenle anılacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletindeki Mölln kasabasında iki Neonazi tarafından 23 Kasım 1992 gecesi molotof kokteyli ile kundaklanarak evleri yakılan Arslan Ailesi’nin acısı dinmiyor. Saldırıda hayatını kaybeden 51 yaşındaki babaanne Bahide Arslan ile torunları 10 yaşındaki Yeliz Arslan ve o sırada Türkiye’den gelen ve Arslan Ailesi’ne misafir olan 14 yaşındaki Ayşe Yılmaz, 23 Kasım’da Mölln Belediyesi ve Schleswig Holstein Türk Toplumu tarafından yapılacak törenle anılacak.

30 yıldır dinmeyen acı
23 Kasım 1992 gecesi Michael Peters ve Lars Christiansen’ın Mölln’de kundakladıkları evden Yeliz Arslan (10), Ayşe Yılmaz (14) ve 51 yaşındaki Bahide Arslan’ın cenazeleri çıktı. 22 Kasım’ı 23 Kasım’a bağlayan gece Michael ve Lars, önce Ratzeburgerstr’da bulunan Türklere ait binaları sonra Arslan ailesinin evini ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin Arslan ailesini kurtarmaya gelmesi, Ratzeburgerstr’daki yangın yüzünden gecikince üç Türk yanarak can verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri içeri girdiklerinde, 6 saattir duman soluyan ve babaannesi Bahide Arslan’ın ıslak battaniyelere sarıp masanın altına soktuğu İbrahim Arslan ağır yaralı olarak çıkarıldı. Oğlu Emrah’ı ıslak battaniyeye sarıp 7 metre yükseklikten aşağıya atlayan Ayten Arslan ise iki sene süren tedavisinin ardından engelli olarak hayatta kalmayı başardı. Mölln katliamı failleri 10 yıl ve müebbet hapis cezası almalarına rağmen, biri 7.5 diğeri ise 15 yılın sonunda serbest bırakılmıştı.
30 yıldır dinmeyen acı
30 yıldır dinmeyen acı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!