37 takım arasından birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

37 takım arasından birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 09:46

Almanya’nın başkenti Berlin’de iki dilli okullar arasında yapılan Berlin Futbol Turnuvası’nın şampiyonu Türkçe ve Almanca eğitim veren Aziz Nesin İlkokulu oldu.

Haberin Devamı

Türkiyemspor’un alt yapısının yanı sıra Aziz Nesin İlkokulu futbol takımını da çalıştıran Hasan Çil’in öğrencileri, 37 okul takımı arasından birinci olmayı başardı. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden Aziz Nesin İlkokulu’nun rakipleri ise İspanyol, Fransız ve İngiliz okulları oldu. Aziz Nesin İlkokulu takımı ilk maçta İspanyol Joan Miro İlkokulu’nu 1-0 yenerek üst tura çıktı. Ardından Fransız Märkische İlkokulu’nu 8-0 farklı yenmeyi başaran Aziz Nesin öğrencileri, üçüncü maçını İngiliz Quentin Blake İlkokulu’na karşı oynadı ve 3-0 kazandı. Yarı finalde Fransızca-Almanca eğitim veren Fransız temsilcisi Arkonaplatz 1-0 yenen Aziz Nesin futbol takımı finalde ise yine Fransız takımı olan Regenbogen İlkokulu ile karşılaştı. Onu da 4-1 kazanan Aziz Nesin öğrencileri, turnuvanın şampiyonu olarak kupanın sahibi oldu.
Aziz Nesin İlkokulu takımının oyuncuları: Tanay, Aşkın, Deniz, Berkcan, Batu, Batuhan, Taylan, Yasin, Yasin Yağız, İsyan, Mete, Miran.

37 takım arasından birinci oldu

37 takım arasından birinci oldu

 

BAKMADAN GEÇME!