30 sahne 500 sanatçı

Güncelleme Tarihi:

30 sahne 500 sanatçı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 00:00

Irkçı terör çetesi NSU’nun 2004 yılında bomba koyduğu Köln’ün Keup Caddesi, pazar günü dev bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Saat 11.00’den 23.00’e kadar sürecek etkinlikte kurulacak 30 sahnede, 500 sanatçı yer alacak.

Haberin Devamı

Birlikte Olalım - Birlikte Yaşayalım adıyla düzenlenecek etkinlikte müzik, tiyatro, dans ve edebiyatın yanı sıra forumlar, tartışmalar ve konuşmalar olacak.

Etkinliğin amacı kültürel çeşitlilik içinde ortak yaşamı güçlendirmek. Ayrıca Keup’un NSU tarafından bombalanmasını anmak ve Almanya’da güçlenmeye başlayan sağ popülist hareketlere dikkati çekmek.

İlki geçen yıl Keup Caddesi’nin bombalanmasının 10’uncu yılında düzenlenen etkinlik büyük ilgi görmüştü. Keup Caddesi Esnaf Birliği’nin Başkan Yardımcısı Ahmet Erdoğan, Köln’ün çok kültürlülükte model bir şehir olduğunu söyledi.

BEKLİYORUZ

Toplantının moderatörlüğünü yapan şovmen Fatih Çevikkollu, herkesi etkinliğe davet etti. Keup Caddesi Esnaf Birliği Başkanı Meral Şahin ise etkinliğin çıkış noktasını Keup Caddesi’nin bombalanması ve mağdurlara sahip çıkılmaması olarak tanımladı. Basın toplantısına katılan Köln Anakent Belediye Başkanı Jürgen Roters, etkinliğin Köln’deki “Hoşgeldin” kültürüne katkı sunduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!