‘3 fidan’ davetiyesi

Güncelleme Tarihi:

‘3 fidan’ davetiyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2013 12:04

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ arazisinden geçecek yol için gece yarısı operasyonuyla kestiği ağaçların 1963 yılında törenle dikildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Dönemin ODTÜ Rektörü Kemal Kurdaş’ın, çok genç yaşta birlikte asıldıkları için “3 fidan” olarak anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın da katıldığı fidan dikimi için gönderdiği davetiye gün yüzüne çıktı.

Hüseyin İnan’ın eşyaları arasından çıkan davetiyede ODTÜ arazisine 50 yıl önce dikilen fidanlar için yapılan çağrı yer alıyor. Kurdaş’ın 5 Aralık 1963 günü yerleşkenin içine fidan dikimi için İngilizce ve Türkçe olarak gönderdiği davetiyede, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin ağaç dikme gününe teşrifinizi saygı ile rica eder” şeklinde bir not bulunuyor.

Hüseyin İnan’ın cezaevindeyken ve öncesinde birçok eşyasına ulaşan Ankaralı koleksiyoncu Muhammet Yüksel de “Gezmiş, Aslan ve İnan’ın birçok kişisel eşyasına ulaştım.

Çoğunu sergilenmesi için müzelere bağışladım. Bu davetiye de İnan’ın özel eşyaları arasında çıkmıştı. Gezmiş, İnan ve Aslan’ın törene katılarak fidan diktiklerini biliyorum” dedi. Yüksel, “Belediyenin kestiği ağaçlar, Gezmiş ve arkadaşları tarafından dikildi. Bu ülke önce üç fidana kıydı, şimdi de onların diktiği fidanları kesiyor. Ne acı bir tesadüf” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!