2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar!

Güncelleme Tarihi:

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 11:26

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalye eyaletine bağlı Bottrop kentinde faaliyet gösteren Bottrop Kültürlerarası Veliler Derneği (Intev Bottrop) cumartesi akşamı düzenlediği ‘Bir Başka Fasıl’ adlı etkinlikle, üyelerini doyasıya eğlendirdi.

Haberin Devamı

BOTTROP Kültürlerarası Veliler Derneği (Interkulturelle Elterninitiative Bottrop e.V.- Intev Bottrop) 2023’ün son gününde, üyelerinin uzun süre unutamayacakları bir fasıl programı gerçekleştirdi. Intev Bottrop’un ‘Bir Başka Fasıl’ adlı etkinliğine katılan üye ve davetliler, Selma Karakullukcu’nun yönetimindeki Intev Bottrop Selcem THM Korosu’nun seslendirdiği buram buram Anadolu türküleriyle doyasıya eğlendi. Behiye Katrancı’nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikte koronun mini konserinin ardından, karaoke formatıyla koro üyeleri tek tek şarkı ve türküler seslendirdi. Koro üyelerinin sahnede adeta yurttan sesler tadındaki solist performansı, salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı. Koro üyelerinden oluşan bir grup, Anadolu insanın geçmişteki aile ortamını ve ardından para kazanmak için geldikleri Almanya hikâyesini anlatan bir piyesi (skeç) canlandırdı. Oyuna dair giyilen kıyafetleriyle ve müzikal eşliğinde canlandıran piyes, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar

‘MORALLARİ YÜKSELTMEYE ÇALIŞTIK’
Bottrop Kültürlerarası Veliler Derneği (Intev Bottrop) Başkanı İlyas Usluer etkinlikte yaptığı konuşmasında, “Bu akşamki etkinlik amacımız hep birlikte yılın yorgunluğunu atmak ve yeni yıla, yeni bir sinerji ile girmektir. Malum hep birlikte acısıyla tatlısıyla bir yılı, geride bırakıyoruz. Acı olaylardan depremleri ve dünyada yaşanan savaşları örnek verebiliriz. Tatlı olaylardan da, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı, 23 Nisan Bayramı ve Öğretmenler Günü gibi etkinliklerimizi örnek gösterilebilinir. Intev Bottrop olarak elimizden geldiğince, gücümüzün de yettiği ölçülerde, üzücü olaylarda maddi ve manevi desteğimizi sunarak acıları paylaşmaya çalıştık. Sevindirici olaylarda da özellikle koromuzla birlikte çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyerek, halkımızın sevinçlerini paylaşıp, morallerini yükseltmeye çalıştık. Etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. Intev Bottrop tarafından düzenlenen ve katılımcıların doyasıya keyif aldığı yıl sonu eğlence programı, Intev Bottrop Selcem THM Korosu üyelerine ve yöneticilere verilen teşekkür sertifikası ve çiçeklerle son buldu.

Haberin Devamı

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar

2023’ü Anadolu türküleriyle uğurladılar

BAKMADAN GEÇME!