2022’de hastalık raporu alanların sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

2022’de hastalık raporu alanların sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2023 11:16

Sağlık sigortası şirketi Barmer tarafından yapılan bir analize göre, çalışanlar 2022 yılında bir önceki yıla göre daha sık hastalık raporu aldı. Bunun nedeninin ise koronavirüs salgınının olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

BARMER Sağlık Sistemi Araştırma Enstitüsü (bifg) tarafından yapılan bir analize göre, geçen yıl Barmer sağlık sigortası şirketine sigortalı olanlar, 2021 yılına göre önemli ölçüde daha sık hasta olduklarını bildirdi. Koronavirüs teşhisi konulan hastalık bildirimlerinin oranı da önemli ölçüde arttı. Araştırmaya göre Aralık 2022, yılın en yüksek hastalık bildirimlerinin yapıldığı ay oldu. Barmer’de hastalık maaşı almaya hak kazanan 1000 sigortalı başına 231 hastalık raporu kaydedildiği belirtildi. Aralık 2021’de kaydedilen 102 hastalık izni ile karşılaştırıldığında, bu sayının iki katından fazla artış gösterdiğine dikkat çekildi.

SAKSONYA-ANHALT BİRİNCİ
Barmer analizine göre, tüm iş göremezlikler arasında koronavirüs teşhisi konulan hastalık izinlerinin oranı yıl boyunca 2021’dekinden daha yüksek seyretti. Temmuz 2021’de tüm hastalık izinlerinin sadece yüzde 0.9’u koronavirüs ile ilgiliyken, Temmuz 2022’de bu oran yüzde 20.2 olarak tespit edildi. Almanya’da bölgesel farklılıklar da dikkati çekti. Analize göre, Saksonya-Anhalt hastalık izinlerinde lider eyalet oldu. Bu eyalette aralık ayında her 1000 kişi başına 268 kişi hastalık izni aldı. Bavyera’da ise aynı dönemde 202 kişi hastalık bildirdi. Barmer Sağlık Sigortası analizinin, diğer sağlık sigortası fonlarının tespitleriyle uyumlu olduğu görüldü. Ocak ayında Techniker-Krankenkasse ve DAK-Gesundheit da hastalık izinlerine ilişkin rakamlar yayınlamıştı.

BAKMADAN GEÇME!