Almanya'da esrara izin yolda!

Güncelleme Tarihi:

Almanyada esrara izin yolda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 13:53

Almanya’da 2016 yılında eczanelerde tıbbi esrar satışına izin verilmesinden sonra, yetişkinlerin özel kullanım için 20-30 grama kadar esrar satın almasına ve bulundurmasına yasal imkân kılınması için ilk ciddi adım atıldı.

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu’nun dünkü toplantısında, çocuk ve gençlerin, sağlığın korunması için 30 gramı geçmemek koşuluyla özel kullanım için esrar satın alınması ve bulundurulmasının yasallaşmasıyla ilgili bir yasa tasarısı hazırlanması kararlaştırıldı. Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, son yıllarda Almanya’da kaçak esrar satışı ve kullanımının arttığına dikkati çekerek, bunun önlenmesi için yasal düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. “Ben şahsen daha bir buçuk yıl öncesine kadar esrar kullanımına izin verilmesine karşıydım” diyen SPD’li Bakan Lauterbach, son dönemlerdeki gelişmeler ışığında tutumunu değiştirdiğini belirtti. Aynı zamanda bir tıp bilimi uzmanı olan Prof. Lauterbach, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine kadar bu alanda bir tasarı hazırlayıp Federal Meclis’e sunmayı hedeflediklerini söyledi.
HEDEF KONTROL ALTINA ALMAK
Hazırlanacak yasa tasarısında uluslararası hukuksal düzenlemelerin yanı sıra Avrupa Birliği’ndeki yasal düzenlemelerin de göz önünde bulundurulacağının altını çizen Lauterbach, hedefin, üretim, satış ve kullanımı kontrol altına almak ve denetlemek olduğunu vurguladı. Tasarıda satış noktalarının çocuk yuvası ve okullara yakın yerlerde olmasına izin verilmemesinin yer alacağına da işaret eten Sağlık Bakanı, “Hükümet olarak gençlerin ve sağlığın korunmasına ayrı bir önem veriyoruz” dedi. Esrar satışı ve kullanımının çok liberal olduğu Hollanda’yı örnek almadıklarının altını özellikle çizen Bakan Lauterbach, “Diğer ülkelere de örnek olacak bir yasa tasarısı hazırlayacağız” diye konuştu. Öte yandan tasarıda en fazla iki adet kenevir bitkisi yetiştirilmesine izin verilmesinin yer almasının öngörüldüğü belirtildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!