180 kursiyere ‘yeterlilik belgesi’ verildi

Güncelleme Tarihi:

180 kursiyere ‘yeterlilik belgesi’ verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 10:51

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Münih Dini Danışma Kurulu Başkanlığı ve Güney Bavyera Birliği koordinesinde cami derneklerinde görev yapmaya hak kazanan fahri öğreticilere ‘yeterlilik belgeleri’ düzenlenen törenle takdim edildi.

Haberin Devamı

MÜNİH DİTİB Miraç Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Münih Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Tanış, Güney Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Recep Bal’ın yanı sıra dernek başkan ve yöneticileri, din görevlileri ile derneklerde görev yapan fahri öğreticiler katıldı. Törende, başarılı olan 180 fahri öğreticiye yeterlilik belgesi verildi. Törende yaptığı konuşmada cami derneklerinde sunulan eğitim faaliyetlerinin önemine değinen Güney Bavyera Birliği Başkanı Recep Bal, “Cami dernekleri toplumun önemli bir parçasıdır ve sadece ibadet mekânları olarak değil, aynı zamanda eğitim ve toplumsal gelişim merkezleri olarak da büyük bir rol oynamaktadır. Cami derneklerinin bu önemli işlevini desteklemeye devam etmek, toplumumuzun daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlayacaktır” dedi.

180 kursiyere ‘yeterlilik belgesi’ verildi

Recep Bal
180 kursiyere ‘yeterlilik belgesi’ verildi

Ahmet Tanış

Haberin Devamı

CAMİLER İLİM MERKEZİDİR
Münih Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Tanış da, “Camiler, İslam medeniyetinin ruhunu ve temel taşlarını oluşturan en önemli yapılardır. İslam medeniyeti, sadece dini ibadetlerin yapıldığı mekân olarak değil, aynı zamanda toplumun bilgi, eğitim, kültür ve sosyal yaşamın merkezi olarak işlev gören camilerin inşa edilmesi ve sürdürülmesiyle büyümüş ve gelişmiştir. Camiler, ilim ve bilim merkezleri olarak hizmet verir, kütüphaneler ve okuma salonları barındırır. Bu alanlar, düşünce, fikir ve bilgi üretiminin yanı sıra, öğrencilerin yetiştiği yerlerdir.” dedi.

180 kursiyere ‘yeterlilik belgesi’ verildi

BAKMADAN GEÇME!