100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

Güncelleme Tarihi:

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 10:36

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan müzisyen ve besteci Fırat Cem Tuncel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için bir marş besteledi. Tuncel, “Hedefimiz dünyanın dört bir yanındaki Türkler olarak 100’üncü yılımızda 7’den 77’ye kalbi aynı vatan için çarpan tek yürek olmak" dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız da harekete geçti. Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerinin yanı sıra Türkiye kökenlilerin oluşturduğu dernek ve cemiyetler, sivil toplum kuruluşları (STK) düzenleyecekleri etkinlikler için hazırlıklarını tamamladı. Başkanlığını mühendis, müzisyen ve besteci Fırat Cem Tuncel’in yaptığı, ‘beyaz yakalılar’ olarak bilinen Almanya’ya göç eden mimarların, mühendislerin, yazılımcıların, akademisyenlerin, hekimlerin ve farklı meslek gruplarından insanlarımızın oluşturduğu ‘Almanya Türk Expatlar Topluluğu’ da Cumhuriyet’in 100’üncü yılını 29 Ekim’de Almanya’nın çeşitli kesimlerinde ‘Cumhuriyet Kahvaltıları’ ile kutlama kararı aldı.

100’ÜNCÜ YIL MARŞI BESTELE
Frankfurt’ta yaşayan müzisyen ve besteci Fırat Cem Tuncel, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için ‘100’üncü Yıl Türkiye’m Marşı’ besteledi. Tuncel, “29 Ekim 2023 saat 09.30’da Türkiye’mizin 100’üncü yılını tüm Almanya genelinde 15 şehirde aynı anda yapacağımız ‘Cumhuriyet Kahvaltıları’ ile günün anlam ve önemine yakışır bir biçimde yeni nesil göçmenler olarak bir araya gelerek kutlayacağız. Saat 11.00’de 15 şehrimiz ile canlı bağlantı yapacağız. Almanya çapında katılımcı sayımız şu anda 750’yi geçti. Bu, sayısal bazda Almanya’daki şu ana kadarki en büyük Türk göçmen etkinliklerinden biri olabilir” dedi. Tuncel, ‘Cumhuriyet Kahvaltıları’nın Berlin, Frankfurt, Hamburg, Münih, Stuttgart, Düsseldorf, Mainz, Hannover, Mannheim, Köln, Dresden, Dortmund, Nürnberg, Aachen, Heidelberg kentlerinde düzenleneceğini söyledi.

Haberin Devamı

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

‘HEDEF TEK YÜREK OLMAK’
Bu yıl yaz aylarında Almanya’nın Frankfurt kentinde ‘100’üncü Yıl Türkiye’m Marşı’nı besteleyen Tuncel, “Hedefimiz dünyanın dört bir yanındaki Türkler olarak 100’üncü yılımızda 7’den 77’ye kalbi aynı vatan için çarpan tek yürek olmak. Bu vesileyle Almanya’da yaşayan Türkler olarak 100’üncü yıl marşımızı ülkemize ve ülkemizin tarihine kalbimizden kopan kocaman ve güçlü bir armağan olarak gönderiyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

Tuncel’in bestelediği ‘100’üncü Yıl Türkiye’m Marşı’nın sözleri şöyle:
100’üncü yılın kutlu olsun, iyi ki doğdun
İyi ki sevdim seni, Türkiye’m oldun
Mutlu ve özgür yaşa, güç senin olsun
En güzel en güçlü sevgiler seni bulsun
Bayrağın dalgalanır kalbimde Türkiye’m
Atatürk’üm ışığım, ruhum güzel ülkem
Mutlu ve özgür yaşa
Güçlü yaşa
Hep yaşa
Daha nice yüzyıllara
Nice bin yıllara
Ülkem
Türkiye’m

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

ALMANYA TÜRK EXPATLAR KİMDİR?
Yeni nesil Türk göçmenlerin yardımlaştığı, Almanya çapında büyük şehirlerde ve yurtdışında düzenli buluşmalar düzenleyen, 5 bine yakın üyesi bulunan bir topluluktur. Müzisyen, mühendis Fırat Cem Tuncel de bu topluluğun kurucu yöneticisi ve etkinlik genel koordinatörüdür. 

Haberin Devamı

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

100’üncü yıla bir marş da Frankfurt’tan

BAKMADAN GEÇME!