Asıl korku pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Asıl korku pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 15:26

Batıkent-Kızılay metro hattında 2 ay sürecek yeni düzenleme dün başladı. Akköprü’de metrodan inen yolcular, bir sonraki AKM İstasyonu’na kadar otobüslerle taşınırken, hafta sonu olmasına rağmen yoğunluk yaşanması Ankaralılara, “Pazartesi gününden endişeliyiz” dedirtti.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın dün sabah başladığı ve 2 ay süreceği açıklanan Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu’nun bağlantı çalışmaları nedeniyle, Ankaralılar güne metro çilesiyle uyandı.
Sincan ve Batıkent’ten metroya binen yolcular, Akköprü İstasyonu’nda inip, tek duraklık mesafe için Büyükşehir Belediyesi’ne ait EGO otobüsleriyle bir sonraki istasyona taşındı. Hafta sonu olmasına rağmen uygulamanın ilk gününde büyük yoğunluk yaşandığa dikkat çeken vatandaşlar, “Pazartesi gününden endişeliyiz” dedi.
Ankara Hürriyet, sabahın ilk saatlerinde metrodaki yeni düzenlemeyi yakından izledi. Düzenlemeden haberdar olmayan birçok vatandaş, metrodan indikten sonra yetkilierden aktarma otobüslerinin güzergahı konusunda bilgi aldı. EGO yetkilileri de mağduriyet yaşanmaması için gün boyunca aktarma otobüslerinin bulunduğu paralel yol ve Akköprü İstasyonu çevresinde vatandaşları bilgilendirdi.

Haberin Devamı

ÇOĞUMUZ GEÇ KALDIK

Yeni düzenlemeden haberdar olmadığını belirten Batuhan Alacak isimli vatandaş, “2 ay boyunca yeni düzenleme devam edecekmiş, zaman kaybı yaşanmaması için sabahları daha erken çıkmamız gerekiyor. Umarım tahmin edilenden daha kısa sürede çalışmalar tamamlanır. Çoğumuz ulaşmak istediğimiz yerlere geç kaldık” dedi.

Asıl korku pazartesi

TEK ÇAREM TAKSİYDİ

Okuluna yetişme telaşıyla evinden çıktığını söyleyen üneversitesi öğrencisi Aycan Yatar, yaşadığı zaman kaybı nedeniyle sınavına geç kaldığını belirterek, tepkisini şöyle gösterdi: “Erken saatlerde Batıkent’ten Maltepe’de bulunan okuluma ulaşmak için metroya bindim. Şu anda sınavıma geç kaldım. Tek çarem taksiydi ancak üzerimde buna yetecek param yok.”

TURİST ŞAŞKIN

Arash Hacı isimli İranlı bir turist de düzenli olarak kullandığı metroda gerçekleştirilen yeni düzenlemeyi anlayamadığını belirterek, “Türkçe bilmiyorum ve çevrede Türkçe’den başka uyarı levhası yok. Metrodan neden indiğimizi anlayamadım. Kalabalıkla birlikte yürüdüm ve durumu anlamaya çalıştım. Sonuç olarak ulaşacağım yere geciktim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ADIM ADIM AKTARMA

Asıl korku pazartesi

Ankaralılarla birlikte dün sabah metroya binen muhabirimiz Sedat Cenikli, Batıkent Metrosu’ndaki yeni düzenlemeyi ve yolcuların ilk gün çilesini şöyle aktarıyor:
“Kızılay’da ineceklerini düşünen, yeni düzenlemeden habersiz yolcular, istasyondaki anonslar ile metrodan iniyor. Yüzlerce yolcu, ‘Otobüs aktarma alanı’ yazılı yön levhaları ve güvenlik görevlilerinin yönlendirmeleri ile yaya olarak AKM alanına gidiyor. Yolcular, aktarma için otobüslere ücretsiz olarak biniyor. Otobüsler AKM alanı içinde açılan yeni yoldan giderek vatandaşları AKM istasyonuna bırakıyor. 6 vagon başlayan, otobüslerle devam eden yolculuk, AKM İstasyonu’na kadar uzatılan 3 vagonluk Koru Metrosu ile devam ediyor. Yarı yarıya düşen taşıma kapasitesi nedeniyle yaşanan yoğunluğa, iniş ve binişlerin aynı taraftan olması da eklenince aktarma çilesi, itiş kakışa dönüyor. 3 vagonluk Koru Metrosu’na binmeyi başaranlar, yolculuklarına balık istifi devam ediyor. Binemeyenler ise 5 dakika sonra gelen ikinci metroyu bekliyor.

Haberin Devamı

AKKÖPRÜ-AKM ARASI 15 DAKİKA

İlk metroya binmeyi başaran vatandaşların Akköprü-AKM istasyonları arasındaki bir duraklık yolculukları 15, ikinci metroya binmek zorunda kalanların ise 22 dakika sürüyor. Aktarmalı yolculuk Kızılay’da sona ererken, metro içinde ‘Sayın yolcularımız trenimiz Koru istikametine devam edecektir’ anonsu yapılıyor. Yolcuların bir kısmının Kızılay’da indiği metro, Koru istikametine devam ediyor.”

ANKARA HÜRRİYET’İN ‘AKTARMALI’ SEFERİ

09.03: Akköprü’ye varış.
09.08: Yolcular yürüyerek otobüslere bindi.
09.09: Ücretsiz aktarmanın ardından otobüs hareket etti.
09.11: Otobüs AKM İstasyonu durağına ulaştı.
09.15: İlk metro geliş.
09.18: Balık istifi yolculuk.
09.22: İkinci metro geliş.
09.25: İkinci metro hareket.
09.32: Kızılay’a varış.
09.33: Koru istikametine hareket.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!