ANKARAKART bedeline iptal başvurusu

Güncelleme Tarihi:

ANKARAKART bedeline iptal başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 16:43

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ANKARAKART için ödenen 5 TL'lik kart bedelinin iptali için Çankaya Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. Emir, kart bedelinin Tüketiciyi Koruma Kanunu’na aykırı olduğunu savundu.

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, ANKARAKART için ödenen 5 TL'lik kart bedelinin iptali için Çankaya Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdu. ANKARAKART'tan haksız yere 5 TL alındığını savunan Emir, “5 TL ilk anda az bir rakam gibi görünebilir. Bunu kullananların dar gelirliler, emekliler işçiler olduğu ve yüzbinlerce adet satıldığı düşünülürse ortaya önemli bir para çıkıyor. Ankara'nın yılan hikayesine dönmüş her türlü söze rağmen bitirilememiş Keçiören metro hattı var. Çayyolu metrosu düzgün çalıştırılmıyor. Büyük bir trafik sorunu var. Sorununu çözmek için kamu taşımacılığını geliştirmek yerine 5 lira karşılığında kart satılıyor” dedi.

SAYAÇ PARALARI İADE EDİLMİŞTİ

Tüketiciyi Koruma Kanunu’nda çok açık bir hükmün var olduğuna dikkat çeken Eymir, “Bir mal veya hizmeti satmak bir başka mal veya hizmeti satma şartına bağlanamaz. Ankaralı eğer otobüse binecekse buna bilet almış olması veya otobüsü kullanma bedeli, fiyatı, bedeli ödemiş olması yeterlidir. Ayrıca başka mal veya hizmeti alması gerekmez. Biz bu hukuksuzluğun bir an evvel düzeltilmesi için başvurumuzu yaptık. 7 gün içinde idare Ankara Büyükşehir Belediyesi görüş bildirecek. Son kararı hakem heyeti verecek. İnşallah 5'er lira Ankaralı hemşerilerime iade edilecek. Kemal Kılıçdaroğlu, haksız yere alınan sayaç paralarını dava etmişti. O sayaç paraları vatandaşlara iade edilmişti. İnşallah bu seferde buna benzer bir sonuç elde edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!