Altındağ’a prestijli ödül

Güncelleme Tarihi:

Altındağ’a prestijli ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:16

Altındağ Belediyesi, Hürriyet Gazetesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Sign of the City Awards 2017” yarışmasında Hamamönü ve Hamamarkası yenileme projeleri ile “En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma” ödülüne layık görüldü. Başkan Veysel Tiryaki, ödülü Bakan Mehmet Özhaseki’den aldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi’nin öncülüğünde ve Lineadecor proje ortaklığında gerçekleşen, gayrimenkul sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan “Sign Of The City Awards 2017” yarışmasının ödül töreni İstanbul’da düzenlendi. Sektörün dev firmalarını, yatırımcılarını, iş ve siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren ödül töreninin açılış konuşmasını Hürriyet Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı yaptı. Sabancı, “Gayrimenkul sektörünün önemini çok iyi biliyoruz. Sektörün ekonomik büyüklüğü kadar kültürel ve sosyal hayatımıza kattıklarının da ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Sizler gayrimenkul sektörünün önemli isimleri olarak hayata geçirdiğiniz projelerle, bizlerin hayatını tasarlıyorsunuz” dedi.

ALTINDAĞ’A KORUMA YAŞATMA ÖDÜLÜ

Haberin Devamı

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada, Altındağ Belediyesi de Hamamönü ve Hamamarkası Restorasyon Projesi’yle, “En İyi Kültürel Mirası Koruma ve Yaşatma” ödülünün sahibi oldu. 19 jüri üyesinin 38 kategoride 156 başvuruyu değerlendirdiği yarışmada Altındağ Belediyesi, Ankara’dan ödül alan tek belediye oldu. Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ödülü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin elinden aldı.

Altındağ’a prestijli ödül

SAHİP ÇIKMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ

Hamamönü ve Hamamarkası bölgesinin Ankara için vazgeçilmez bir turizm beldesi haline geldiğine dikkat çeken Başkan Tiryaki ödüle ilişkin şunları söyledi:
“Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak bizim öncelikli görevlerimizden. Bu değerleri korumak ve gelecek nesillere miras bırakmak adına çok çalıştık, yurt içi ve yurt dışında pek çok ödüle layık görüldük. ‘Sign of the City Awards’ ödül törenine Altındağ Belediyesi ismini yazdırmak bizim için gurur verici.”

GELECEK İÇİN GÖREV VE YÜKÜMLÜLÜK

Törende yaptığı konuşmada, şehirler ve geleceğe yönelik şehirleşme konusuna değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de şehirlerin geleceğinin yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz bir açık hava müzesi gibi. Geriye baktığımızda iki medeniyet inşa etmişiz; Osmanlı ve Selçuklu medeniyeti. Bu medeniyetlerle övünmek bizim hakkımız ama geleceği inşa etme adına da gayret etmek bizim üzerimizde bir görev ve yükümlülük” dedi.

BAKMADAN GEÇME!