GeriEtkinlikler Küçük kaplumbağanın dokunaklı gerçek hikayesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Küçük kaplumbağanın dokunaklı gerçek hikayesi

Küçük kaplumbağanın dokunaklı gerçek hikayesi

Hayvan sevmek çok değerli bir özellik. Ancak bu sevginin gelip geçici olmaması gerekiyor. Yazar Serhan Kansu, önce heves edilip alınan, ardından da sokağa atılan küçük bir kaplumbağanın hikayesini kaleme aldı. Çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar veren ‘Sırtımdaki Okyanus’ Elma Yayınevi etiketiyle okuyucuyla buluştu.

Yazar Serhan Kansu, evcil hayvan dükkanından hevesle alınan daha sonra terk edilen yavru bir kaplumbağanın gerçek hikayesini kaleme aldı. ‘Sırtımdaki Okyanus’ adlı eser, büyüklere ve küçüklere hayvanseverlik ve doğa dostu olmanın yanında; aile, bağlılık, özgürlük ve sevgi gibi kavramlarla ilgili değerli mesajlar veriyor.

ÖLMEK ÜZEREYKEN TERK EDİLDİ

Günümüzde sadece kedi ve köpeklere karşı hassasiyet beslenmesi hayvanseverler tarafından eleştirilen konulardan biri. Arka planda kalan bazı hayvanlar var ki, hevesle alınıyor ve daha sonra terk ediliyor.

Pet Shop’lardan hevesle alınan minik yavru kaplumbağalar biraz büyüdükleri zaman ya da hastalandıkları zaman bakılamayarak terk edilebiliyor. Serhan Kansu kitabında, hastalandıktan sonra ölmek üzereyken, ironik bir şekilde bir hediyelik eşya mağazasına terk edilen küçük kaplumbağa Gambi’nin hikayesini anlatıyor. Gambi’nin iç sesinden başına gelenleri dinlediğimiz ‘Sırtımdaki Okyanus’; Felsefe eğitimi kökenli yazar Serhan Kansu’nun hayata dair sorduğu sorularla zengin bir edebi eser olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın çizimleri ise başarılı sanatçı Kaan Bağcı’ya ait.

KİTABIN SONUNDA GERÇEK FOTOĞRAFLAR

Kahramanı hala hayatta olan ‘Sırtımdaki Okyanus’ çocuklar ve büyükler tarafından oldukça ilgi görüyor. Kitabın sonunda ise okuyucu hoş bir sürprizle karşılaşıyor. Eserin son sayfalarında küçük kaplumbağanın gerçek fotoğrafları yer alıyor. Sırtımdaki Okyanus 104 sayfa. Kitaba internetten ve kitapçılardan ulaşılabiliyor.

False