Son Dakika Haberler×
  • HAMİLELİK
    • Doğum
    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelikte Beslenme
    • Hamilelikte Cinsellik
    • Hamilelikte Güzellik ve Bakım
    • Hamilelikte Sağlık
  • BEBEK
    • Bebek Beslenmesi
    • Bebek Sağlığı
    • Oyun Ve Aktiviteler
    • Yenidoğan
  • ÇOCUK
    • Eğitim
    • Çocuk Beslenmesi
    • Çocuk Sağlığı
  • ERGENLİK
    • Ergen Psikolojisi
    • Ergen Sağlığı
    • Eğitim
  • EBEVEYN
    • Sağlık
    • Kişisel Bakım
    • İlişkiler
    • Kanuni Hak ve Yasalar
  • YAŞAM
    • Etkinlikler
    • Dekorasyon
    • Alışveriş
    • Nasıl Yapılır?
    • Testler
  • YAZARLAR
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
Hamilelik
HAMİLELİK BEBEK ÇOCUK ERGENLİK EBEVEYN YAŞAM YAZARLAR
GİRİŞ
HABERLERAile HaberleriEbeveyn Haberleri

Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Güncelleme Tarihi: Temmuz 08, 2020 18:26

#Salep#Salep Faydaları#Salep Nasıl Yapılır
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2018 09:05

Sindirim sitemine olumlu etkileri bulunur. Hazmı kolaylaştırır, özellikle şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız salebi deneyebilirsiniz.

1/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Kış aylarının vazgeçilmezidir salep… Bitkisinin kökü mevsiminde toplanır. Bir süre kurutulduktan sonra toz haline getirilir. Daha sonra isteğe göre tarçınla harmanlanır. Sütle birlikte kazanlarda uzun süre kaynatılır ve hazır hale getirilir.

Soğuk havaların içimizi ısıtan içeceği salep hakkında bilmemiz gerekenleri ve faydalarını Diyetisyen Fatma Gönen sıraladı.

Görseller: Pixabay, Alamy, Ingimage

2/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Salebin kullanılan yeri köklerindeki yumrularıdır. Salep yumruları müsilaj, glikoz ve uçucu bir yağ taşır. İçerdiği en önemli madde glikomannandır. Su ve sütle birlikte kullanıldığında şiştiği için yaygın bir şekilde dondurma hammaddesi olarak kullanılır.

BAKMADAN GEÇME!

3/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Özellikle Maraş Dondurması olarak bilinen dondurmaya tat ve koku verenin, dünyada sadece Kahramanmaraş'ın dağlarında yetişen bir orkide türünden elde edilen salep olduğunu biliyor muydunuz?

4/11Faydaları

Faydaları

Sindirim sitemine olumlu etkileri bulunur. Hazmı kolaylaştırır, özellikle şişkinlik gibi sorunlar yaşıyorsanız salebi deneyebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!

5/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Müsilaj özelliği sayesinde dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar, dokunun üzerinde geçici bir etki oluşturarak, dokuyu korur ve rahatlık verir.

6/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Salep, enerji verir. Öğleden sonra salep ile yapacağınız bir ara öğün hem enerjinizi hem keyfinizi yerine getirir.

BAKMADAN GEÇME!

7/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Kabızlık problemi olan bireyler için birebirdir.

8/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Öksürüğe ve üst solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Tarçın ve zencefil ile tüketildiğinde bu etkileri görmeniz mümkün.

BAKMADAN GEÇME!

9/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Tatlı isteğini giderir. Tarçın ile tükettiğiniz salep kan şekeriniz dengeler, tokluk verir ve tatlı isteğini gidermede harika bir alternatif olur.

10/11Nasıl tüketilmeli

Nasıl tüketilmeli?

Ara öğün olarak tercih edebilirsiniz. Ancak yüksek nişasta ve şeker içeriğini düşünürsek porsiyona dikkat etmek gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!

11/11Kışın vazgeçilmez içeceği salebin faydaları

Dışarda tükettğinizde 100 ml’inde 95 kcal enerji bulunduran salep, 1 porsiyonunda yaklaşık 230 kalori içerir. Evde kendiniz hazırladığınızda enerjiyi yarı yarıya azaltmanız mümkün.

1 su bardağı sütü 1 çay kaşığı toz salep ile Türk kahvesi gibi pişirin, tarçın ve dilerseniz zencefil ekleyip keyifle tüketin. Yoğun tatlı tadı isterseniz üstüne bal ekleyebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Salep#Salep Faydaları#Salep Nasıl Yapılır

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
HaberlerCanlı BorsaEuro TLPuan DurumuŞans OyunlarıAyetel KürsiAltın FiyatlarıKünye
Güncel HaberlerBurçlarAstrolojiMilli Piyango SonuçlarıDoğum Günü GazetesiRüya TabirleriYerel HaberlerSeçim Sonuçları
Son Dakika HaberleriBitcoinBorsaYayın AkışıE-GazeteGüzel Sözlerİstanbul İmsakiyeErkek İsimleri
Döviz KuruBilezik FiyatlarıYükselen BurçHava DurumuNamaz VakitleriSeri İlanlarAnkara İmsakiyeKız İsimleri
Dolar KuruDolar TLSporMagazinYemek TarifleriKişisel Verilerin KorunmasıYasin SuresiDoğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.