Güncelleme Tarihi:
Kuru fasulye, nohut, mercimek ve diğer bakliyatlar sofraların vazgeçilmezi. Besin kaynağı olan bu besinler evde muhafaza edilirken böceklenme, kurtlanma gibi sorunlardan dolayı bozulabiliyor. bakliyatlar uygun koşullarda saklansa da zamanla böceklenebiliyor. Nemli ortam ve sıcak havalar buna sebep olabiliyor. Nem sebebiyle bakliyatlar küflenip renk değiştirebiliyor. Can sıkıcı olan bu duruma birkaç kolay ve pratik formülle son verebilirsiniz. İşte kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur ve pirinci böceklenme ile kurtlanmadan koruyacak yöntemler...
Defne yaprağı et yemeklerinde sıklıkla tercih ediliyor. Yemeklere verdiği lezzetin yanı sıra bakliyat böceklerini de kovuyor. Bunun için bakliyatlarınızı muhafaza ettiğiniz kavanozlara birkaç defne yaprağı bırakarak koruyabilirsiniz.
Ayrıca bakterilerin oluşmasına engel olmak için de kavanozun içine defne yaprakları yerleştirebilirsiniz.
Bakliyatlarınızı muhafaza edeceğiniz kavanozlara karanfil ekleyerek de bu can sıkıcı soruna çözüm bulabilirsiniz.
Nohut, fasulye, mercimek gibi bakliyatların, nemsiz bir ortamda kavanozlarda saklanması en uygunudur.
Bakliyatlarınızı sakladığınızı sakladığını kavanozlara birkaç tane küp şeker atarak böcek oluşumunu önleyin.
Bakliyatları satın alırken mutlaka kontrol edin. Bayatlamış, lekeli ve küf izi olan ürünleri almamaya özen gösterin.