Fit anne olmanın 10 yolu

Güncelleme Tarihi:

Fit anne olmanın 10 yolu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 15:00

Fit anne olmanın incelikleri elbette fit bir anneden öğrenilir!

Haberin Devamı

1. ÖNCELİK BELİRLEYİN

Listenizin en başında spor gelmeli. Sporun ilk önceliğiniz olması lazım. Antrenman yapmayı kendinize ayırdığınız bir vakit olarak belirlemelisiniz. Antrenman yaptıktan sonra kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz ve gün boyunca karşınıza çıkacak ufak zorlukların üstesinden gelecek sabrı çok daha kolay bulacaksınız. Üstelik çocuğunuzu özlemek iyi bir şeydir. Bu süre zarfında onun da sizi özleyeceğine emin olun.

2. GÜNÜNÜZÜ ÖNCEDEN PLANLAYIN

Aynı anda pek çok işi iyi yaptığınızı düşünüyorsanız ikinci çocuğunuz olana kadar bekleyin. Bazen günün sonu geldiğinde evi toplamak ve yemek yapmak haricinde hiçbir şey yapamadığınızı fark ediyorsunuz. Bu gibi durumlarda zamanı iyi ayarlamak için gününüzü önceden planlamalısınız. Bir gün önceden yaptığınız planı çocuğunuzu yatırırken onunla paylaşın ve sabah kalktığınızda bu planı ona tekrar edin. Bu şekilde oyun parkından gitme vakti geldiği zaman çocuğunuz şikâyet etmez.

3. ANTRENMAN YAPMAYI BİR RANDEVU HALİNE GETİRİN

Eğer haftanın üç günü antrenman yapmayı düşünüyorsanız bu günleri önceden belirleyin. Mesela bu günler pazartesi, çarşamba ve cuma olsun. Spor yapmak için size iyi gelen bir saat belirleyin. Sabah saatleri genellikle iyidir çünkü insanlar sizi telefonla aramaya başlamadan önce antrenmanınızı bitirmiş olursunuz. Gün ve saate karar verdikten sonra randevu defterinize ya da ajandanıza bu zaman dilimlerini “Spor” şeklinde kaydedin. Bundan sonra çok ciddi ve acil bir neden olmadığı sürece spor randevularınızı iptal etmemelisiniz.

4. YARDIM İSTEYİN

Eğer bir bakıcınız yoksa, arkadaşınızdan, annenizden ya da komşunuzdan çocuğunuza bir saatliğine göz kulak olmasını isteyin. Yardım istemek ayıp değil! Üstelik bu şekilde onlardan yardım istedikten sonra, onlar da sizden yardım istemek konusunda çok daha rahat davranmaya başlayacaklardır.

5. EVDE SQUAT YAPIN

Çocuğunuzu emanet edecek bir anne ya da arkadaşınız yok mu? Hiç problem değil çünkü evde de antrenman yapabilirsiniz. Üstelik hiçbir spor aletine ihtiyacınız yok. Vücut ağırlığınızla yapacağınız antrenmanlar, şekle girmek için son derece etkilidir. Çocuklarınız en sevdiği çizgi filmi izlerken siz de squat ve lunge yapabilirsiniz. Düzenli bir şekilde antrenman yapmaya başladığınızda birkaç dambıl, elastik bant ve jimnastik topu alarak antrenmanınızı zenginleştirebilirsiniz.

Fit anne olmanın 10 yolu

Fotoğraf: Sevda Kaplan

6. ÇOCUKLARINIZI DAHİL EDİN

Antrenman yapmanın keyifli bir yolu da çocuklarınızı antrenmana dahil etmektir. Eğer bahçede bir trambolinleri varsa siz de bununla harika bir bacak antrenmanı yapabilirsiniz! Çocuklarınızın canı saklambaç mı oynamak istedi? Siz de onlarla birlikte koşup oynayın. Çocuklarınızın en çok hoşuna gidecek şey ise onları ağırlık olarak kullanmanızdır (elbette ki doğru bir pozsiyonda!) Bebekler arm curl (kolları kullanarak) küçük çocuklar da leg press (bacakları kullanarak) hareketi yapmak için son derece uygundur.

7. YOĞUN ANTRENMANLAR YAPIN

Eğer meşgul bir anneyseniz, lütfen spor salonundaki vaktinizi sosyalleşmeye ayırmayın. Spor salonunda saatlerce vakit geçiren insanlar var fakat onca saat boyunca tek yaptıkları şey birbirleriyle sohbet etmek. Eğer sohbet etmek için vaktiniz varsa sohbet edin ama buna vaktiniz yoksa kulağınıza kulaklıklarınızı takın ve antrenmana devam edin. Kulaklık taktığınızı gören insanlar, salona sohbet etmek için gelmediğinizi anlayacaktır.

8. SEVDİĞİNİZ BİR KIYAFETİNİZİ GİYİN

Pek çok insan, üzerinize geçirdiğiniz herhangi bir kıyafetle spor yapılabildiğini söyler. Ben o kişilere katılmıyorum. Bence insan spor yaparken üzerinde sevdiği bir kıyafet olmalı. Giymekten zevk aldığınız bir tayt ya da kendinizi içinde güzel hissettiğiniz bir tank-top sizi motive eder. Elbette ki üzerinizdeki kıyafetler ve ayakkabılarınız spor yapmaya uygun olmalı.

9. MOTİVASYON İÇİN TAKİP EDİN

Sizin gibi olan anneleri sosyal medyadan takip edin. Onların yükledikleri fotoları gördükçe motive olacaksınız. Sağlıklı yaşam konusunda ilham almak için mutlaka sizi motive eden birini takibe alın.

10. MÜKEMMEL OLMAYA ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇİN

Kendimizi bu şekilde mutsuz etmemizin sorumlusu kim? Selülit kavramından haberi olmayan mükemmel vücutlu kızları gözümüze sokan reklam sektörü mü? Bütün endişelerinizi bir kenara bırakın. Muhteşem çocuklara ve dünyanın en güzel kadını olduğumuzu düşünen ve bizi seven partnerlere sahibiz. Neden başka birisine benzemek için kendimizi mutsuz edelim? Bu yüzden derin bir nefes alıp rahatlayalım ve mükemmel olmaya çalışmaktan vazgeçelim. Çünkü sağlıklı ve mutlu olmak, mükemmel olmaya çalışmaktan çok daha iyi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!