Ağ attı avlandı

Güncelleme Tarihi:

Ağ attı avlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 13:47

Kurtboğazı Barajı’nda, ‘hayalet ağ’ diye de bilinen misina ağıyla avlanan bir kişi yakalandı. Ekipler, bin 200 metrelik misina ağına takılan 300 kilogramın üzerindeki balığı yeniden baraja bıraktı.

Haberin Devamı

Kızılcahamam’daki Kurtboğazı Barajı’nda, kullanımı yasak olan ‘hayalet ağ’ diye de bilinen misina ağlarla balık avlandığı yönünde ihbar alan Kızılcahamam İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gece operasyonu düzenledi. Ekipler, baraja atılan bin 200 metrelik misina ağına takılmış 300 kilogarımın üzerinde balığı kurtardı.
Balıkların yavrulama dönemi olması nedeniyle, barajda avlanma yasağının 15 Haziran’a kadar sürdüğüne dikkat çeken Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) Başkanı Serkan İnanç, ihbarı amatör balıkçıların yaptığını belirterek, şunları söyledi:
“44 yıldır yürürlükte bulunan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu, cezalar konusunda yıldırıcı değil. Bu yüzden kaçak avlanma sorunu sürekli devam ediyor. Günde 2 tonun üzerinde kaçak balık yakalayabiliyorlar, ancak karşılığında ceza sadece bin 55 lira. Balıkların alıcısına ulaştığındaki değeri bunun çok daha üzerinde. Doğal olarak kaçakçılar bu cezayı göze alabiliyorlar.

Haberin Devamı

İTHALİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Ülkemizde üretilmeyen misina ağların, ithal edilmesinin önüne bir türlü geçilemedi. Bu ağlar, av bayilerinden çok rahatlıkla temin edilebiliyor. Bu tür konulara ilgili kurumlardan biran önce çözüm üretmelerini istiyoruz.”

5 AY ÖNCE KAÇMIŞLARDI

Kurtboğazı Barajı’nda kasım ayında da 800 metre misina ağı yakalanmış ancak kaçak avcılar tespit edilememişti. İhbarı yapan amatör balıkçılar, ekiplerle birlikle barajdaki operasyona katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!