Yılbaşı son dakikaya

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı son dakikaya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 07:00

‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.

Haberin Devamı

Melih Uslu, seyahat yazarı
Başka bir havada karşılayın
MARMARİS

Düşünsenize Marmaris’tesiniz, yumuşacık havada, büyük şehrin curcunasından uzak, sevdiklerinizle eğlenerek yeni bir yıla giriyorsunuz. Ertesi gün nefis bir doğa yürüyüşü... Oh, mis! Gündüz çarşılarda gezinin, yeni yıl etkinlikleriyle havaya girin, kordon boyunda kahvenizi yudumlayarak güneşi batırın. Akşam saatlerinde marina yolu üzerindeki deniz fenerinin karşısında, yeni nesil meyhane NETA’da yerinizi alın. Taze mevsim balıkları ve leziz mezeler masanızı donatsın, siz sürprizli fasıl gecesinin tadını çıkarın. Gece çorbanızı Ege Vera Restoran’da yiyip Grand Yazıcı Club Turban Thermal’de konaklamanızı da öneririm. Marmaris’teki ilk termal otel olan tesiste tüm günü SPA’da geçirip yeni yıla dinlenmiş ve arınmış olarak başlarsınız.

Yılbaşı son dakikaya

Canan Demiray, seyahat yazarı
Çocukların da ilgisini çekecek
BURSA

Haberin Devamı

Bursa kışın ayrı güzel. Yeni yıla hazırlanırken, şehir tarihinin önemli parçaları Ulu ve Yeşil camileri ziyaret edip Yeşil Türbe’nin çinilerini de mutlaka görün. Çocuklarınıza ipek üretiminden bahsedin, Koza Han’da Bursa’ya ün kazandıran ipekleri gösterin. Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi ise MÖ 6’ncı yüzyıldan bu yana Anadolu’da ortaya çıkmış arabalardan oluşan bir koleksiyona sahip. Tarih meraklısı aileler için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi etkileyici tarihimizi gözler önüne seriyor. Karagöz Evi’ni ziyaret etmek de çocukları gölge oyununun kahramanlarıyla tanıştırmak için iyi bir fırsat. Uludağ’a doğru etkileyici bir anı için teleferiğin sunduğu ‘skydining’ hizmetini deneyimleyebilir, dağa teleferikle tırmanırken size özel kabinde manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Termal isteyenler Çekirge’deki Marigold Hotel’i seçebilir; gala yemeği, canlı müziği, dansözüyle klasik bir yeni yıl eğlencesi sunuyor. Bursa Jolly Joker’de Ersan Üner konseri var. Bursa’da dağ havası isteyenlere Uludağ karla sürpriz yapar mı göreceğiz ancak Uludağ Oxygen Zone Otel’de Eda-Metin Özülkü sahnede olacak.

Yılbaşı son dakikaya

Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini
Büyülü bir film karesi gibi
KAPADOKYA

Haberin Devamı

Hele bir de kar yağarsa Kapadokya’nın büyülü atmosferinde yeni yılı karşılamak eşsiz bir deneyim… Bir gününüze Âşıklar Tepesi’nde gündoğumunda balonları izleyerek başlayın. Göreme ve Zelve açık hava müzeleri Kapadokya ruhunu yaşamak için görülmeli. Kapadokya’nın bacası gibi tüm heybetiyle yükselen Uçhisar Kalesi’nde de günü batırın. Dünyanın ilk yeraltı seramik müzelerinden Güray Müze’de ünlü sanatçıların eserlerini görün. Güzel Atlar Diyarı Kapadokya’nın Güllüdere, Kızılçukur ve Aşk vadilerinde atlarla dolaşabilirsiniz. Devren Vadisi, Ürgüp’teki Üç Güzeller ve Güvercinlik Vadisi en güzel fotoğraf noktaları. Derinkuyu ve Kaymaklı yeraltı şehirlerini de ziyaret edin. Bölgenin meşhur testi kebabı için en iyi adreslerden biri Millocal Restoran. Seki Restoran ve Lil’a Restaurant by Museum Hotel, geleneksel lezzetleri deneyebileceğiniz mekânlar arasında. Konaklama için önerim Sacred House, Ariana Logde ve yılbaşı gecesi Nükhet Duru’nun sahneye çıkacağı Cappadocia Cave Resorts.

Yılbaşı son dakikaya

Bahar Gündoğdu, Hürriyet Seyahat gezgini
Kendinizi şımartın
AFYON

Haberin Devamı

Yeni yılı kutlamak için Afyonkarahisar ve şifalı suları bence kaçmaz bir fırsat. Gündüz Gecek Termal Kaplıcaları’nın iki katlı villasında şifalı suların tadını çıkarıp akşam da NG Afyon Otel’de Öykü Gürman’ın sahnede olacağı yılbaşı eğlencesinin tadını çıkarabilirsiniz. Ertesi gün geç bir kahvaltı sonrası yakınlardaki Frig Vadisi’ni gezebilirsiniz. Gezmeyi daha sonraya bırakmak, NG Otel’in SPA’sında özel masaj ve cilt bakımı yaptırıp yeni yılın ilk gününde kendinizi şımartmak da seçenekleriniz arasında.

Yılbaşı son dakikaya

Erdal İpekeşen, Tempo Travel yayın danışmanı
Sahneler ünlü isimlerin
ANKARA

Başkentte yılbaşı gecesi en hareketli yer, Kavaklıdere’deki Sheraton Otel oluyor. Bu yıl otelde konaklayıp eğlenceye balo salonunda katılanlar Hakan Altun ile yeni yıla girecekler. Otel Ankara’nın hareketli caddelerinden Tunalı Hilmi ve Kuğulu Park’a komşu olduğu için yeni yıla eğlenceli sokak ortamında da girilebilir. Ayrıca o gece pop müziğin yıldızlarından Zeynep Bastık Ankara’da Crowne Plaza Otel’de sahneye çıkacak.

Yılbaşı son dakikaya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!