Yaşamak ve yatırım yapmak için son trend

Güncelleme Tarihi:

Yaşamak ve yatırım yapmak için son trend
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2023 09:24

Geride bıraktığımız haftada özel bir davetin konuklarından biriydim. Uzun yıllardır tanıdığım ve başarılarına hayran olduğum iki Türk kadını Seda Tutu ve Didem Tutu AlBastaki’nin daveti; Sare Aydın, Ender Saraç, Ayşe Cevahir, Adnan-Zuhal Doğan, Arda Sayıner gibi iş, sanat ve cemiyet hayatının ünlü isimlerini Çırağan Sarayı’nda bir araya getirmişti. Davette, Tutu kardeşler tarafından kurulan, Dubai merkezli 101 Premium Properties’in hem inşaat projelerini hem de Dubai’deki gayrimenkul yatırım fırsatlarını dinledik. ‘Golden Vize’ adı verilen Birleşik Arap Emirlikleri’nde oturum haklarını da yatırımcılarla paylaşan Tutu kardeşleri dinledikten sonra Dubai’de yaşam için “Neden olmasın” diyorum. Buraya gelirken böyle bir fikrim yoktu. Bana bunu dedirten detayları burada sizlerle paylaşmak istedim. İki arada bir derede kızları sıkıştırıp sizler için özel bilgiler aldım.

 Neden Dubai?

- Seda Tutu: Dubai fırsatlar ülkesi. Dünyanın en güvenlikli şehirleri arasında. Suç oranı neredeyse yok denecek kadar az. Büyük bir hızla gelişiyor. Bu nedenle eğitimli ve deneyimli iş gücüne çok değer veriyorlar. İşsizlik oranı yüzde 4. Buradan bakıldığında Dubai’de yaşamak bir hayal gibi görünüyor birçok kişi için. Evet, standartları yüksek bir şehir ama bu şehir herkese ulaşılabilir bir yaşamın anahtarını veriyor. Yeter ki doğru iş planları ve yatırımları yapın.

- Didem Tutu AlBastaki: Her türlü ürün ve hizmette verginin yüzde 0 olduğu Dubai’de, 2018 yılı itibarıyla gıdadan tekstile, elektronikten benzine, sudan elektriğe birçok alanda yüzde 5 vergi alınmaya başlandı. Ancak gayrimenkul yatırımları ve gelirleri bu vergiden muaf tutuldu. Yani gayrimenkul yatırımı yaptığınızda ve bunun kira gelirlerinde herhangi bir vergi ödemeyeceksiniz. Haliyle Dubai, birçok yatırımcı için çok cazip ve kaçınılmaz bir fırsat sunuyor.

Yaşamak ve yatırım yapmak için son trend

Didem Tutu AlBastaki ve Seda Tutu, Çırağan Sarayı’ndaki davete katılanlara 101 Premium Properties’in Dubai’deki projeleri hakkında bilgi verdi.

YATIRIM YAPMAKSADECE EV ALMAK DEĞİLDİR

101 Premium Properties olarak neler yapıyorsunuz?

- Seda Tutu: Dubai merkezli bir inşaat ve gayrimenkul firmasıyız. Villa ve Townhouse projelerimiz ağırlıklı olmakla birlikte bu zamana kadar iki bina projemizi de joint-venture (ortak girişim) olarak tamamlayıp sattık.

Aynı zamanda ‘Holiday Homes’ adı verilen ve çok revaçta olan, kısa süreli yüksek getirili kiralama sistemi ile küçük ölçekteki yatırımcılarımızın yatırımlarını yönetmek gibi hizmetler de veriyoruz.

- Didem Tutu AlBastaki: Gayrimenkul alanında önemli bir portföyümüz olduğunu belirtmek isterim. Şehrin değerli projelerinden, satış hakları bize ait dairelerimizi ve villa, penthouse’larımızı da yatırımcılarımıza bu davette açıyoruz. Yatırım yapmak, sadece ev almak demek değildir. Getirisini hesaplamak, market trendlerini öngörebilmek ve o yatırımı en hızlı en etkili şekilde geri döndürebilmektir. Biz bu nedenle müşteri yatırımlarımızı uyutmuyoruz. Bunu yapabilecek zamanınız ve bilginiz yoksa mutlaka uzun vadede yatırım desteği almanızı öneriyoruz.

Yaşamak ve yatırım yapmak için son trend

Çiğdem Tutu - Seda Tutu - Sare Aydın - Didem Tutu AlBastaki

GOLDEN VİZE FIRSATLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Böyle bir davet için neden Türkiye’yi seçtiniz?

- Seda Tutu: Son dönemde Türkiye’den Dubai’ye yüksek getirili gayrimenkul yatırım talebi artmıştı. Biz de hem bize gelen talepler doğrultusunda hem de gördüğümüz potansiyelden dolayı Boğaz’ın incilerinden biri olan ve İstanbul’u en iyi yansıtan Çırağan Sarayı’nda etkinliğimizi yapmak istedik.

Yoğun ilgi gören bu etkinlikten sonra da Dubai’deki yatırım fırsatlarını Türkiye’deki yatırımcılarla buluşturmaya devam edeceğiz.

- Didem Tutu AlBastaki: Özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nin sunduğu, 10 yıllık oturum ve çalışma izni sağlayan Golden Vize fırsatına gösterilen ilgi beklenenden fazla oldu. Türkiye’de yatırımlarını bu amaçla Dubai’de yapmak isteyen yatırımcılarımıza doğru bilgileri yüz yüze aktarmak istedik ve bu etkinliği organize ettik. Bizi yakından tanımalarını istedik.

Yaşamak ve yatırım yapmak için son trend

 Arda Sayıner - Didem Tutu AlBastaki - Ender Saraç - Özlem Işık - Seda Tutu

 

BAKMADAN GEÇME!