War Thunder yeni kısa filmiyle Türkiye’nin askeri gücünü kutluyor: Kurucu ile söyleşi

Güncelleme Tarihi:

War Thunder yeni kısa filmiyle Türkiye’nin askeri gücünü kutluyor: Kurucu ile söyleşi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2023 12:24

Gaijin Entertainment, ödüllü ve uluslararası popülerliğe sahip çevrimiçi savaş oyunu War Thunder için yeni yerel içeriklerin yayınlanacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyor. Bu içerikler arasında yeni bir kısa film olan "Moments of Valor: Türkiye” ile Türk hava ve kara kuvvetleri tarafından kullanılan tanklar, savaş uçakları ve helikopterlere odaklanıyor. Bu film Türk oyuncuların gelişmiş T129 ATAK helikopterleri gibi Türk askeri teçhizatlarına olan ilgilerini keşfetmelerine olanak sağlayacak.

700 binden fazla Türk oyuncu War Thunder’ı oynuyor ve uluslararası War Thunder topluluğunun önemli bir parçası oldu. Gaijin Entertainment, Türk oyuncularının ilgisini ve coşkusunu göstermek için War Thunder oyun motorunu kullanarak "Moments of Valor" adlı yeni bir kısa film yayınladı. Bu film, Türk askerlerinin cesaretine saygıda bulunuyor ve Türk mühendislerinin askeri havacılık dünyasına katkılarını vurgulamanın yanı sıra War Thunder'ın kullanıcılara sunduğu oyunun özünü gösteriyor.

War Thunder yeni kısa filmiyle Türkiye’nin askeri gücünü kutluyor: Kurucu ile söyleşi

Ayrıca, Türk T129 ATAK helikopterleri oyun mağazasında geçici olarak mevcutken, Leopard 2A4 tanklarının ve F-5 avcı uçaklarının özel sürümlerine Türk ordusu kamuflajı verildi. Bu seçenekler Türk oyuncuların araçlarını daha da kişiselleştirmelerine ve ülkelerini temsil etmelerine olanak tanıyacak. T129 ATAK helikopteri, yerli olarak tasarlanan ve üretilen A129 Mangusta'nın bir çeşididir ve saldırı, silahlı keşif, hassas saldırılar ve derin imha görevleri için optimize edildi. T129 ATAK helikopteri Nisan 2014'te Türkiye'de hizmete girdi ve o zamandan beri Filipin Hava Kuvvetleri tarafından da kabul edildi. 

Gaijin Entertainment'ın kurucusu Anton Yudintsev ile film hakkında konuştuk.

War Thunder yeni kısa filmiyle Türkiye’nin askeri gücünü kutluyor: Kurucu ile söyleşi
Türk ordusu ve onların IŞİD'e karşı mücadelesi hakkındaki filminizden biraz daha bahseder misiniz? Bu filmi yaratmanız için size ilham veren neydi? 

War Thunder'ın farklı ülkelerdeki izleyici kitlesini sürekli olarak takip ediyoruz ve 70 milyonu aşkın toplam oyuncu tabanımızın sadece 700.000'ini oluşturmalarına rağmen Türk oyuncuların en aktif kesimlerden biri olduğunu fark ettik. Birçok War Thunder oyuncusu anavatanlarının ürettiği askeri araçları denemeyi tercih ediyor ve kendilerini gururlandıran hikayelerin hayalini kuruyor. War Thunder'da Türkiye'nin ayrı bir araç dizisi olmamasına rağmen, yine de bazı Türk tanklarını ve helikopterlerini oynayabilirler. Türk War Thunder oyuncularının yaşadığı duyguları ve hayal dünyalarını bu kısa filmde yeniden yaratmaya çalıştık.

Filmin hikayesini nasıl oluşturdunuz? Gerçek olayları tasvir etmeye çalıştınız mı? 

Hikayedeki karakterler kurgusal olmakla birlikte, günümüz ordusunun IŞİD gibi militanlara karşı yürüttüğü mücadeleden büyük ölçüde esinlenilmiştir. Ön cephede savaşanların başına gelen gündelik bir kahramanlık hikayesini göstermeye çalıştık. Bölgedeki çeşitli IŞİD karşıtı çatışmaların video ve fotoğraflarını incelemek için çok zaman harcadık.

Türk tarihi ve kültürüyle ilgili daha fazla içerik oluşturmayı planlıyor musunuz?

Türkiye bizim için önemli bir pazar ve yakın zamanda yerel para biriminde yerel fiyatlar sunduğumuz ve yeni oyuncu akını gördüğümüz için önemi daha da artacak. Türkiye aynı zamanda büyük bir askeri güç. Oyunumuz kapsamlı bir askeri simülatör, bu nedenle War Thunder'ın gelecekte daha fazla Türkçe içeriğe sahip olması ve Türk ordusunun gerçek hayattaki işlevini yansıtması kaçınılmaz.

Video oyunlarının Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelesi gibi gerçek dünya çatışmalarını daha sık ele alması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Tüm oyun geliştiricileri adına konuşamayız ama War Thunder siyasi olmayan bir oyun ve şirketimiz de siyasetin dışında kalmayı tercih ediyor. Oyunumuzda her türden askeri araç yer alıyor, bu nedenle siyasi olmayan duruşumuzu korurken kimseyi olumsuz bir duruma sokmadan onlar hakkında ilginç hikayeler anlatıyoruz.

Bize biraz gelecek projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Başka bir Moments of Valor videosu üzerinde çalışıyoruz ve bir sonraki War Thunder büyük oyun güncellemesinde Fransız donanması yer alacak.

Film Youtube'da izlemek için TIKLAYINIZ

War Thunder ücretsizdir, ancak çeşitli oyun içi içerikler, banka ve kredi kartları, banka havaleleri, mobil ödemeler, ön ödemeli kartlar ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm ödeme şekillerini destekleyen Gaijin Net mağazası aracılığıyla sunulmaktadır. Türk oyuncuların War Thunder'ın keyfini çıkarmasını kolaylaştırmak ve fiyatları daha uygun ve erişilebilir kılmak için Gaijin Entertainment, Gaijin.Net mağazasında bölgesel Türkiye fiyatlarını da uygulamaya konuldu. Uluslararası fiyatlardan bölgesel fiyatlara geçiş, çoğu oyun içi öğeyi Türk oyuncular için ABD veya AB'ye kıyasla yaklaşık yarı fiyatına getirecek. Yeni fiyatlar halihazırda mağazada mevcut.

 

İlandır

BAKMADAN GEÇME!