Tercihim her zaman doğal görünüm

Güncelleme Tarihi:

Tercihim her zaman doğal görünüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 09:19

Sıla Türkoğlu, Kore güzelliğinin sevilen markası Pure Beauty’nin ilk reklam yüzü oldu. Biz de ünlü oyuncuyla bu keyifli yolculuğunu ve cilt bakım ritüellerini konuştuk.

◊ Cilt güzelliği ile dikkat çeken bir isimsin, bu iş birliği nasıl gerçekleşti? Pure Beauty’ye nasıl karar verdin?

- Öncelikle teşekkür ederim. Pure Beauty markası ve ekibi ile enerjimiz inanılmaz tuttuğu için uzun uzadıya düşündüğüm bir süreç olmadı. Benim ilk marka iş birliğimde dünyaca bilinen Pure Beauty markasının Türkiye’deki ilk reklam yüzü olmak heyecan verici bir deneyim oldu. Reklam filmimizin de beğenilmesi, olumlu dönüşler alması ayrıca mutlu ediyor. Güvendiğim, alanında çok kıymetli bulduğum bir marka ile bu beraberliğin içinde olmak, aldığım tepkilerle daha da keyifli hale geliyor. Cildimin canlı ve sağlıklı görünümünü koruması için kullandığım bakım ürünlerinin cildimle uyum içerisinde olması çok önemli. Özellikle güneş koruyucusuz dışarı adım atmıyorum diyebilirim. Pure Beauty BB ve CC Kremleri de başta 50 SPF güneş koruma olmak üzere içerik olarak çok başarılı buluyorum ve uzun süredir kullanıyorum. Cilt bakımı ve makyaj etkili bir görünüm için uzun rutinler bana hep yorucu gelmiştir. Bir kadın, üstüne üstlük yoğun tempoda çalışan biri olarak, birçok etkiyi tek bir ürünle yakalayabilmek aşırı pratik geliyor. Cilt bakımını ve makyajı tek bir üründe buluşturan Pure Beauty BB ve CC kremler ile reklam filminde de söylediğim gibi cilt bakımım artık yeni makyaj rutinim.

◊ Kullandığın ürünlerin içeriklerini okur musun?

- Okuyorum. Hem cilt bakım hem de makyaj ürünlerimi seçerken cildimle uyumlu olmasına dikkat ediyorum.

Tercihim her zaman doğal görünüm


CİLDİME İYİ BAKTIĞIM  İÇİN YOĞUN MAKYAJA İ HTİYACIM YOK

◊ Cilt bakımına çok önem veren biri olmama rağmen CC kreme çok hakim değildim. Sen BB krem ile CC krem arasındaki farkı daha önce biliyor muydun, yoksa bu iş birliği ile mi aradaki farka dikkat etmeye başladın?

- Görüyor, duyuyordum fakat yine de aradaki farkı ayrıştıracak kadar bilgim yoktu. İşin içinde olunca, beraber çalıştığımız ekipten de aldığım bilgiler eşliğinde, ürünlerin yapı olarak da kullanım amacı olarak da birbirlerinden çok farklı olduğunu deneyimleme imkanım oldu. BB kremler ciltteki gözenekler ve lekeler için kusursuz bir kapatıcılık sağlıyor. CC kremler ise cilt tonu görünümü eşitleme ve hızlı bir makyaj etkisi için ideal. Nemlendirme, güneş koruma ve renk görünümünü eşitleme gibi birçok etkiyi bir arada sunan Pure Beauty BB & CC kremler ile anında tazelenerek istediğim doğal görünümü yakalayabiliyorum.

◊ Kalın set makyajlarını çıkarmakla ilgili özel bir bakım rutinin var mı?

- Yoğun bir tempoda çalıştığımız için, set bitiminde çoğunlukla cildime ayıracak fazla zamanım olmuyor, sadece derinlemesine temizliyorum ve mutlaka nemlendiriyorum. Sette de sahne özellikle gerektirmediği sürece çok ağır ve kalın makyajları tercih etmiyorum. Cildime iyi baktığım için yoğun makyajlara ihtiyacım olmuyor. Tercihim her zaman doğal bir görünüm. Pure Beauty BB ve CC Kremleri bu nedenle ayrıca seviyorum. Hem tek ürünle cildimin tüm ihtiyacını karşılıyorum hem de cildimi kalın set makyajlarıyla yormuyorum.

ÖZGÜVENLE GÜZELLİK ARASINDA ORGANİK BİR BAĞ VAR

◊ Cilt ve güzel bir uyku arasında çok bağlantı var günde kaç saat uyuyorsun?

- Kesinlikle katılıyorum, güzel uyku ve doğru beslenmenin cilde ne kadar iyi geldiğini bizzat deneyimliyorum. Çalışma saatlerimiz elverdikçe, günde en az 6-7 saat uyumaya çalışıyorum.

◊ Makyajsız çok paylaşım yapıyorsun, cilt güzelliği ve özgüven arasındaki bağlantıyı kadınlara nasıl açıklarsın?

- Kendine değer veren bir kadın olarak sağlıklı besleniyorum, bedenime ve cildime iyi bakıyorum. Özgüvenin, kendine değer vermenin, güzellikle ve güzel görünmekle organik bir bağı olduğunu düşünüyorum. Bunu önce kendimden, sonra da etrafımdaki kadınların yansımasından görebiliyorum. Bir kadının altın orana sahip olmasından ziyade özgüvenli oluşunu daha etkileyici buluyorum. Bu sebeple belirli normlarım yok, asıl güzelliğin bir insanın özgüvenli oluşu olduğu düşünüyorum. Elbette bu özgüveni beslemek için iyi hissetmesi şart. Burada da bir kadın olarak ben iyi göründüğümde kendimi daha iyi ve güzel hissediyorum.

Sakinlik ruhuma iyi geliyor

Filtre kullanıyor musun?

- Ara ara kullanıyorum ama mesai gerektiren, insanı bambaşka bir hale sokan filtreleri değil de, farklı, komik efektli olanları seviyorum.

Herkesin kendine göre öncelik verdiği bir bakım ritüeli var. Seninki nedir?

- Ritüellerim dönem dönem değişiklik gösterebiliyor; ama cildim için buz küplerini her daim kullanıyorum. Düzenli olarak uyguladığımda etkisi muazzam oluyor ve cildim daha canlı ve sağlıklı görünüyor.

Dış güzellik kadar iç güzellik ve içimizi de iyi hissetmek önemli. Ruhunu beslemek için neler yapıyorsun?

- İç huzurumu korumaya çalışıyorum. Doğada zaman geçirmeyi seviyorum. Kendimle baş başa kalmak, sakinlik ruhuma iyi geliyor. Fırsat buldukça da sevdiğim insanlarla birlikte vakit geçiriyorum.

Bu yaz için planların neler?

- Mini mini tatil planlarım var. Bol bol dinlenmeyi, arada durmayı planlıyorum.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!