Realme C55 İncelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2023 11:29

Bu haftaki konuğumuz; akıllı telefon pazarının son yıllardaki en aktif oyuncuları arasında yer alan Realme’nin yeni gözbebeği C55… Adını İngilizcedeki Champion kelimesinden alan C serisinin en yeni ürünü C55 kendi segmentinde yeni bir standart oluşturuyor… Neden mi? Doğanın renklerinden ilham alınarak tasarlanan Realme C55, birçok yeni özelliği ve benzersiz performansıyla olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Şık tasarımı ve mini kapsül deneyimi sunan ekranıyla dikkat çeken Realme C55’i gelin yakından inceleyelim…

Kullanıcıların yaratıcılıklarını rahatlıkla ortaya çıkarmayı ve sorunsuz bir dijital deneyim sunmayı hedefleyen firma bu doğrultuda benzersiz bir ekran deneyimi sunmak için mini kapsül çıkardı. Nedir bu mini kapsül dediğinizi duyar gibiyiz… Flagship ürünlerde gördüğümüz , realme’nin C55 ile sunduğu "Mini Kapsül", sürükleyici görüntüleme deneyimini geliştirerek kullanıcılara daha büyüleyici bir görsel yolculuk sunuyor. Bu yenilikçi teknoloji, ekrana sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor ve delikli kamera oyuğunun etrafını sararak C55’in öne çıkan özelliklerinden biri olmayı başarıyor…

Bir telefonu cazip hale getiren en önemli özelliklerinden biri de depolama alanı ve güçlü pil ömrüdür… Realme C55 bu alanda da kullanıcılarına avantaj sağlıyor… 16 GB'a varan dinamik RAM ve 256 GB ROM ile realme C55, kendi segmentinde mevcut olan en büyük depolama kapasitesine sahip. Bu, daha sorunsuz ve uzun süreli bir deneyim sağlayarak kullanıcıların kolaylıkla çoklu görev yapmalarına, değerli anılarını saklamalarına ve geniş bir içerik kitaplığının keyfini çıkarmalarına olanak tanıyor.

Şarj konusunda iddialı olan marka, Realme C55 ile kendi segmentindeki en hızlı 33W SUPERVOOC şarjı sunarak pil performansını da bir üst seviyeye taşıyor ve 5000mAh büyük pil ile tüm gün ve devamında kullanım rahatlığı sunuyor. 29 dakika içinde %50’ye kadar, 63 dakikada %100 şarj edilebilen telefon bu özelliği ile segmentinin en hızlısı...

Bu harika akıllı telefonun tasarımında bahsetmeden olmaz… Doğal elementlerinin güzelliğinden ilham alan realme C55, iki büyüleyici renk seçeneği olan Gün Işığı ve Gece Bulutunu kullanıcıların beğenisine sunuyor…Yağmur çizgilerine benzeyen 500.000 ışık parçacığı, göz kamaştırıcı renklerle birleşerek kullanıcılara neredeyse güneş banyosu yaptırıyor.

Günümüz trendlerine uygun olarak düz panel ve düz bir çerçeveyle gelen C55, bu sayede herhangi bir dayanak olmadan tek başına dik durabiliyor. Ki bu da kullanıcılara oldukça konfor sağlıyor… Zarif tasarımıyla dikkat çeken C55’in tasarımındaki detaylar bununla sınırlı kalmıyor…

Realme C55, sadece 7,89 mm'lik profili ile segmentindeki en ince akıllı telefon olma özelliği taşıyor… realme, iç yapısını sürekli optimize ederek C55'te segmentinin en ince 7.89mm gövdesini sunuyor. Ve C55, genellikle yalnızca üst düzey amiral gemisi modellerinde görülebilen popüler dik açılı çerçeve tasarımına sahip. Bu sayede kullanıcı rahat bir kavrama ve el ele tutuşma hissi yaşabiliyor.

Realme C55 Segmentindeli ilk ve tek ürün olmaya 64MP Kamerası ile devam ediyor.

Realme C55, akıllı telefon fotoğrafçılığı için yeni bir standart belirleyerek segmentindeki tek 64MP kameraya sahip telefon oldu. 0.7 mikrometre büyük piksel boyutuna ve realme GT Master Edition'da kullanılan sensörle aynı formata sahip C55, her çekimde olağanüstü netlik ve canlılık sağlıyor.

C55 daha iyi bir kamera deneyimi için yenilikçi görüntü modları ve birçok farklı filtre seçeneği sunuyor.

C55’te bulunan gece modu özelliği, Realme’nin amiral gemisi GT 2 Pro'da kullanılan gece algoritmasının aynısı. Yani ProLight görüntüleme teknolojisi yazılımı tarafından destekleniyor.

realme'nin kendi geliştirdiği RAW alan çoklu çerçeve algoritması, orijinal görüntü verisi işlemeye dayalı. Bu sayede gece fotoğrafları çok daha yüksek kaliteye ulaşıyor.

C serisi, GT Serisinde kullanılan realme özel sokak fotoğrafçılığı modunu, bu seride ilk kez kullanıyor. DIS Snapshot ile dengesiz durumlarda net fotoğraflar çekilebiliyor. Dynamic Image Snapshot teknolojisi, görüntüleme deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor.

C55'te farklı pek çok yenilikçi filtre de bulunuyor.

Sokak Filtresi, B&W Plus Filter, Dramatik Filtre, ,90'ların Pop Filtresi, Bokeh Flare Portre, AI Renkli Portre, Yıldızlı Mod

Realme C55’te ekran rengi modu için “canlı” ve “doğal” olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Canlı seçeneğinde P3 modu aktif hâle getiriliyor ve renkler daha canlı görünüyor. Doğal seçeneğinde ise kullanıcıları daha yumuşak renkler bekliyor. Gelişmiş özelliklerle dolu olan realme C55, akıllı telefonlar için tasarlanmış güçlü ve verimli bir mobil işlemci MediaTek Helio G88 yonga seti ile gelişmiş bir kullanıcı deneyimi ve etkileyici bir performans sunuyor.

Eğer bir oyun meraklısıysanız C55, bu alanda da birçok ilke imza atıyor… Dünyadaki ilk X7 Ekran Yonga Seti, ilk real hidden HyperTouch Virtual Triggers, ilk Super Dörtlü N28 Aktif Anten Değiştirme ve GT Mode 3.0 C55’de bir araya geliyor.

Sky Li tarafından 2018 yılında kurulan Realme, sadece dört yıl içinde dünya çapında 30 pazarda ilk 5 akıllı telefon oyuncusundan biri haline gelerek büyük bir başarıya imza attı. Firma, Çin ve Güneydoğu Asya, Güney Asya, Avrupa, Rusya, Avustralya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika dahil olmak üzere dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Kapsamlı özellikleri ve uygun fiyatıyla rakiplerine meydan okuyan Realme C55 ile ilgili güncel fiyat ve kampanyalara ulaşmak için videomuzun açıklamalar kısmına göz atabilirsiniz.

Bir sonraki videoda görüşmek dileğiyle. Hoşça kalın.

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!