Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 11:43

Herkese merhaba ben Selay Burçe Akıncı. Bugün Huawei’in en yeni kablosuz kulaklık modeli FreeBuds 5i ile karşınızdayım. Birbirinden şık renkleriyle kullanıcıların beğenisine sunulan Freebuds 5i’yi gelin yakından inceleyelim.

Huawei ailesinin yeni üyesi FreeBuds 5i oldu. Yaklaşık 1 haftadır 5i’yi kullanıyorum ve 4i’ye nazaran daha kısa tasarımıyla kullanım kolaylığı sağlarken hafifliği ile cebimde adeta bir madeni para taşıyormuşum hissi uyandırıyor.  

Şimdi sizlere diğer deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

5i’nin dış tasarımdan başlarsak öncelikle renk seçenekleri dikkat çekiyor. Doğadan ilham alan Huawei, Seramik Beyazı, Nebula Siyahı ve Ada Mavisi renklerini kullanıcıların beğenisine sunuyor. Ben sade ve şıklığı ile Seramik Beyaz rengini tercih ettim. 

Şarj kasasını araladığımızda hemen ışığı yanıyor ve bağlantıyı hızlı bir şekilde gerçekleştirmemizi sağlıyor. 5i’nin en dikkat çeken özelliği ise hiç şüphesiz kısa tasarımı. Önceki nesle göre 7 mm daha kısa tasarlanan 5i bu özelliği ile adeta yeni bir çağ açıyor.  

Kısa tasarımına ek olarak yalnızca 4.9 gram ağırlığına sahip olan kulaklık kulağınızda sanki yokmuşcasına rahat bir deneyim sunuyor.

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

Hafiflik konusunda şarj kasasında da benzer cömertliği gösteren Huawei , 33.9 gram ağırlığındaki kutunun kolaylıkla cebinizde taşınmasına olanak sağlıyor.   

Şimdi gelelim FreeBuds 5i’nin en can alıcı özelliğine. Kutu üzerinde de yer alan bilgideki gibi Hi-Res sertifikalı bir ürün var elimizde. Bu ne demek? 

Hi-Res , 5i’nin hiçbir ayrıntıdan kaçınmadan, saf , yüksek kaliteli ses üretmesini sağlıyor. Bu, Full HD ve 4K videolarda bir önceki nesle göre tam 3 katı bir ses kalitesi demek...

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

5i ayrıca ses frekanslarını ayarlama noktasında tercihi yine kullanıcıların kendi zevkine bırakıyor. Çünkü biliyorsunuz her insanın farklı müzik zevkleri vardır. Bunun bilincinde olan Huawei, kulaklığınızı cihazınıza bağladıktan sonra size Bas Güçlendirme ve ya Tiz Güçlendirme seçeneklerini sunuyor. Siz de zevkinize göre hangi sesleri daha fazla duymak istiyorsanız onu seçebiliyorsunuz. 

Bir kulaklıkta benim yine en beklediğim özelliklerden biri dışardaki gürültüyü bana yansıtmaması. Fakat dışardaki gürültünün engellenmesi,  bulunduğumuz ortama göre değişiklik gösterebiliyor. Yani bir kütüphane ortamındaki gürültü ile metrodaki gürültü seviyeleri farklıdır.

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

FreeBuds 5i bu ayrıntıyı da düşünmüş ve sessizlik deneyimini özelleştirmek için farklı modlar tasarlamış. 

Önceki nesillerde de gürültü engelleme özelliği elbette vardı fakat bunu tek bir mikrofona bağlı olarak yapıyordu. 5i ye eklenen çift mikrofonlu gürültü engelleme özelliği ile bu deneyimin kalitesi de 2 kat artıyor diyebiliriz.  

Farklı ortamlar için farklı gürültü engelleme modlarından bahsetmiştik. Bu modlar da, uçak, tren ve metro gibi gürültünün sabit ve yüksek olduğu alanlar için Ultra Mod, çalışmak için tercih ettiğimiz kafe restoran gibi alanlar için Genel Mod, kütüphane, ev gibi ortamlar için ise Rahat Mod olarak üç farklı seçenekten söz edebiliriz.

Farklı kullanım ortamlarından bahsetmişken şarj süresinden bahsetmemek olmaz. Bir kulaklık için önemli detaylardan biri biliyorsunuz.  

FreeBuds 5i kutu ile beraber tam şarj edildiğinde 28 saat boyunca kullanım avantajı sağlıyor.  

Ben Pazartesi günü tam şarj ile kullanmaya başladım ve  her gün neredeyse 4-5 saatlik kullanımıma rağmen anca Cumartesi günü şarja takmam gerekti. Her gün şarj ile uğraşmak istemeyenler için güzel bir deneyim. Fakat son gün şarja takmayı unuttunuz ve spora gitmeniz gerekiyor diyelim. Siz kahvaltınızı yaparken FreeBuds 5i’nizi yalnızca 15 dakikalık bir şarja takıp 4 saatlik bir kullanım elde edebilirsiniz.

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi

Kulaklıklarla ilgili yine bir diğer beklenti de hızlı bağlantının sağlanabilmesidir. Başta da belirttiğim gibi şarj kasasının kapağını açar açmaz ışık yanıyor ve bildiğiniz gibi Bluetooth bağlantısı aslında aktif hale gelmiş oluyor. Böylece bağlamak istediğiniz cihazın da bluetooth unu açtığınız anda gerçekten çok hızlı bir bağlantı performansı sergiliyor. FreeBuds 5i nin bu noktada benim en çok sevdiğim bir özelliği daha var. 

Bilgisayarımda kulaklığım takılı halde bir işlem yaparken aynı anda telefonum çaldığında bir kulaklığı çıkarıp telefonu açmakla uğraşmak tahmin edersiniz ki zahmetli oluyordu.

Bizi bu zahmetten de kurtaran 5i, aynı anda iki cihaza eş zamanlı olarak bağlanabiliyor. Böylelikle bilgisayarda içinizi yaparken aynı anda telefonunuz çaldığında hiç uğraşmadan telefonu cevaplayabilir, kulaklığınızla aramanızı gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Kulaklığınızı cihaza bağladıktan sonra da cihazla olan işiniz bitiyor diyebilirim aslında. 5i de birçok işlemi kulaklık üzerinden sağlayabilirsiniz.

Huawei kablosuz kulaklık FreeBuds 5i incelemesi
Sesi açmanız için kulaklık üzerinde parmağınızı yukarı kaydırmanız, durdurmak veya başlatmak için çift dokunmanız yeterli olacaktır. 

Buna ek olarak Gürültü Engelleme özelliğini de kulaklığın üzerine basılı tutarak aktif hale getirebilirsiniz.  

İsterseniz tamamen bu hareketleri özelleştirebilme imkanı da sağlıyor FreeBuds 5i. 

Genel özellikleriyle bugün FreeBuds 5i ‘yi ele aldık. Kablosuz kulaklık arayışında iseniz kibar tasarımı ve rahat taşınabilme özelliğiyle keyifle kullanabileceğiniz bir ürün. Her ortamda farklı gürültü engelleme moduna sahip olması ve uzun şarj süresi ile rahatça yanınızda taşıyabilir, istediğiniz her an kullanabilirsiniz.  

Bir sonraki videoda görüşmek dileğiyle  

Hoşça kalın...

İlandır

BAKMADAN GEÇME!