Fonangels.com ilk iki projesinin yatırım turlarını tamamladı

Güncelleme Tarihi:

Fonangels.com ilk iki projesinin yatırım turlarını tamamladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 16:34

Fonangels.com’un yayınladığı ve kitle fonlamaya açtığı ilk proje olan Karma Türkiye ve Sugar Technology kitle fonlama turlarını başarı ile tamamladı. Girişim ve yatırım alanında güçlü bir ekosistem oluşturacak olan Girişim Kitle Fonlama Platformu A.Ş. tarafından hayata geçirilen Fonangels.com markası, "Paya Dayalı Kitle Fonlaması" alanında 24 Şubat 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) lisans aldı. SPK lisansını aldıktan sonra çok hızlı proje yayınlaması ile dikkat çeken kitle fonlama platformu Fonangels.com’un ilk projesi Karma Türkiye, hedeflediği fon miktarını aşarak 219 yatırımcının katılımıyla toplamda 1.536.636 TL fon miktarına ulaştı. Plarform ardından Sugar Teknolojiyi yatırımcılar ile buluşturma kararı aldı. Sugar Technology ise 200 yatırımcının katılımı ile hedeflenen 1.750.000 TL fona ulaştı.

Girişimlere, projelere ve fikirlere sermaye sağlanması amacıyla, küçük büyük fark etmeksizin birçok yatırımcı desteğini bir araya getiren yeni nesil fonlama sistemi olan kitle fonlama platformu Fonangels.com’un kurucusu Yavuz Kuş, ilk yayınladıkları projenin başarıya ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Yeni nesil bir yatırım enstrümanı olan Fonangels.com, start-upları birer yıldız haline getiriyor ve Türkiye’den uluslararası markaların ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu yolda ilk adımımızı attık. En hızlı proje yayınlamanın yanı sıra, ilk iki girişimimizin başarı ile kısa sürede kampanyayı tamamlaması, Fonangles.com alt yapısı ve genç dinamik ekibinin ekosistemdeki farkını göstermiş oldu. Bizim amacımız girişimcilerle yatırımcıları ortak bir platformda buluşturabilmekti. İlk projelerimizle de bunu sağladık. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, sisteme kolaylıkla üye olarak mevzuat çerçevesinde asgari 1 TL’ye kadar yatırım yaparak girişimlerden pay satın alabildiler. Girişimcilerimizi yeni başarı hikayeleri yazmaları için kitlelerin gücüyle buluşmaya davet ediyoruz.İlk projemiz Karma Türkiye 21 günde ikinci projemiz Sugar Technology ise  10 gün içerisinde hedefledikleri fon miktarına ulaştı” dedi. 

FONANGELS.COM’UN ÜYE SAYISI HIZLA ARTIYOR 

Yavuz Kuş finansmanın tabana yayılmasıyla fon bulma sürecinin hızlandığını belirterek “Girişimciye ihtiyaç duyduğu fonu sağlarken, yatırımcılara da kârlı yatırım imkanları sunduğumuz platformumuzda yeni girişimlerimiz hızla yer almaya devam edecek. Fonangels.com, her türlü üretim ve teknoloji tabanlı projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan sermayenin kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracı olan bir platform. Şu ana kadar 100’ün üzerinde girişim başvurusu aldık, ön değerlendirmelerin ardından yatırımcılara fırsat yaratacak projeler yayınlamaya devam edeceğiz. Bundan sonraki projelerin de tıpkı kitle fonlamaya çıkan ilk projemiz Karma Türkiye gibi başarıya ulaşacaklarından kuşkumuz yok. Ayrıca her adımda olası gereksinimlerinden yola çıkıyor, geribildirimleri can kulağı ile dinliyor, aksiyon alıyoruz. Yatırımcıların bizi sıkı takip etmelerini, girişimcilerin ise cesur olarak projelerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz. Her geçen gün büyüyen, yatırımcılar ve girişimcilerin de katkısıyla güçlenen platformumuz, sizlerin katılımıyla zemini daha da artıracaktır ve başarı hikayelerimiz de aynı oranda artacaktır.” şeklinde konuştu.

Fonangels.com ilk iki projesinin yatırım turlarını tamamladı

Yavuz Kuş açıklamalarında, Fonangles.com platformunun çok kısa sürede 1000 üye sayısının üzerine çıktığını ve üye sayısına oranla yatırımcı olma oranının ise kısa sürede %23 oranında arttığını belirterek “Hızla büyüyen bir platform olarak girişimciliğin ekosistemi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yavuz Kuş, üretim ve teknoloji eksenli inovasyonel projelere destek sağlayacak Fonangels.com'un kullanım kolaylığıyla ilgili de konuştu:

"Girişimcilerin projelerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları fonu bulmalarını kolaylaştırarak bu sorunu kitlelerin yatırım gücünü kullanarak çözeceğiz. Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile girişimlere ortak olmak online platformlar ile artık daha kolay olacak. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, sisteme kolaylıkla üye olarak mevzuat çerçevesinde asgari 1 TL’ye kadar yatırım yaparak girişimlerden pay satın alabilecekler. Yeni nesil bir yatırım enstrümanı olacak olan fonangels.com, start-upları birer yıldız haline getirecek ve Türkiye’den uluslararası markaların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda fonangels.com üzerinden başarıya ulaşacak projeler sayesinde daha fazla istihdam ve katma değer oluşturularak ülke ekonomisine katkı sağlanacaktır." 

Fonangels.com ilk iki projesinin yatırım turlarını tamamladı

“FONANGELS.COM'UN YAZILIM ALTYAPISI GÜÇLÜ VE GÜVENLİ” 

Kurucu Yavuz Kuş, sistemin güvenliğinin sistemin içinde bulunan Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Takasbank, e-devlet entegrasyonuyla sağlandığını kaydederek, sistemin işleyişini şöyle özetledi: "Girişimciler için toplanan fonlar, Takasbank tarafından bloke ediliyor. Bu sayede yatırımcıların paraları güvende kalıyor. İşlem sonunda MKK, payları yatırımcılar adına kayıt altına alıyor. Bu kayıtlar e-devlet entegrasyonlu e-yatırımcı platformunda görüntülenebiliyor. Kampanya için gereken fonun 60 gün içerisinde toplanamaması durumunda ise yatırımcılara hiçbir kesinti olmadan ödemeleri iade ediliyor. Platformumuz online ortamda erişime açılmıştır, girişimcilerimizi ve yatırımcılarımızı üye olarak yeni nesil girişimcilik ekosistemine davet ediyor ve platformumuzun sağladığı imkan ve fırsatları keşfetmeye davet ediyorum.” "Girişimcilerin projelerini hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları fonu bulmalarını kolaylaştırarak bu sorunu kitlelerin yatırım gücünü kullanarak çözeceğiz. Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile girişimlere ortak olmak online platformlar ile artık daha kolay olacak. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, sisteme kolaylıkla üye olarak mevzuat çerçevesinde asgari 1 TL’ye kadar yatırım yaparak girişimlerden pay satın alabilecekler. Yeni nesil bir yatırım enstrümanı olacak olan fonangels.com, start-upları birer yıldız haline getirecek ve Türkiye’den uluslararası markaların ortaya çıkmasını sağlayacaktır. 

BTM VE ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI 

Fonangels.com ve BTM (Bilgiyi Ticaretleştirme Merkezi) arasında iş birliği protokolü imzalandı. 81 Meslek komitesi ve 400.000’i aşkın üyeden oluşan İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde, girişimcilere ve yatırımcılara hizmet sunmakta. İmzalanan protokol ile BTM bünyesindeki girişimler Fonangles.com tarafından değerlendirilerek kitle fonlamaya açılabilecek. Protokol çerçevesinde ilk fonlamaya açılan proje ise Fonangels.com’un kitle fonlamaya açtığı ikinci proje olan Sugar Technology oldu. 

Gebze Teknik Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile de iş birliği protokolleri imzaladı. Kurucu Yavuz Kuş “Üniversiteler ile iş birliklerimiz artarak devam edecektir. Genç girişimcilerimiz bizler için çok kıymetli. Yeni zihinler ve açık beyinler ile bir arada olmak sektör dinamiklerini her daim canlı tutacaktır. Bu birliktelikler hem bizler için hem de ekosistemimiz için çok değerli” şeklinde konuştu. 

KİTLE FONLAMA NEDİR?

SPK tarafından 3 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan “Paya Dayalı Kitle Fonlaması Tebliği” adı altındaki düzenlemeyle kitle fonlama platformlarının yasal uygulama alanı net hale geldi. Bu uygulama alanı 27 Ekim 2021 tarihinde SPK’nın yayımladığı “Kitle Fonlaması Tebliği” ile genişleyerek borçlanmaya dayalı kitle fonlamasını da kapsadı. Paya ve borçlanmaya dayalı kitle fonlama faaliyetleri, SPK tarafından listelenen/yetkilendirilen kitle fonlama platformları aracılığıyla oluyor. Kitle fonlaması, bir işletmeye, projeye ya da bireye sermaye sağlanması amacıyla birçok küçük desteği bir araya getiren yeni nesil fonlama sistemidir. Bu yöntem, finansmanın tabana yayılmasıyla fon bulma sürecini hızlandırır ve demokratikleştirir. Girişimciler için toplanan fonlar, Takasbank tarafından bloke ediliyor. Bu sayede yatırımcıların paraları güvende kalıyor. İşlem sonunda MKK, payları yatırımcılar adına kayıt altına alıyor. Bu kayıtlar e-devlet entegrasyonlu e-yatırımcı platformunda görüntülenebiliyor. Kampanya için gereken fonun 60 gün içerisinde toplanamaması durumunda ise yatırımcılara hiçbir kesinti olmadan ödemeleri iade ediliyor. 

FONANGELS.COM NEDİR? 

Girişimcileri ve yatırımcıları buluşturan Fonangels.com, ülkemizde katma değeri ve rekabet edebilirliği yüksek teknolojik ürün ve hizmet üretimini planlayan girişim şirketlerinin ihtiyaç duyduğu fonun toplanması amacıyla oluşturulmuş, online bir platformdur.

Paya Dayalı Kitle Fonlama alanında SPK tarafından listeye alınarak lisansını alan Fonangels.com; teknoloji ve üretim eksenli projelerin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan sermayenin, kitlelerin desteğiyle bir araya getirilmesine aracılık etmektedir. Girişimciye ihtiyaç duyduğu fonu sağlarken, yatırımcılara da kârlı yatırım imkanları sunar.


İlandır





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!