Dr. Koray Erdoğan saç ekimi hakkındaki tüm soruları yanıtlıyor

Güncelleme Tarihi:

Dr. Koray Erdoğan saç ekimi hakkındaki tüm soruları yanıtlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 08:42

Saçların dökülmesi veya incelmesi uzun yıllara yayılan bir sorun. Peki ama saç ekimi herkese uygun mu? ASMED Özel Tıp Merkezi’nin kurucusu ve medikal direktörü Dr. Koray Erdoğan, saç ekimi kararında hem tıbbi ölçütlerin hem de kişinin kendi görünümüyle ilgili ne hissettiğinin rol oynadığını söylüyor.

Tıbbi ölçütler açısından erkek tipi saç dökülmesi yani başın ön, yan ve/veya tepe bölgesindeki saçları incelen ya da kelleşen erkeklerle aynı şekilde erkek tipi saç dökülmesi görülen kadınların ya da alın çizgisini değiştirmek isteyenlerin saç ektirebileceğini belirten Dr. Erdoğan “Elbette kazalar veya yanıklardan kaynaklanan yaralarını kapatmak isteyenler de bu operasyondan yararlanıyor. Ayrıca cinsiyet değiştirme ameliyatından önce veya sonra, saç çizgisini söz konusu cinsiyete uygun hale getirmek için de bu operasyon yapılıyor. Kaş, kirpik ya da sakallarını yeniden kazanmak veya kalınlaştırmak, sıklaştırmak isteyen hastalar da oluyor.”

Dr. Koray Erdoğan saç ekimi hakkındaki tüm soruları yanıtlıyor

Saç ekimi operasyonunda ilk anlamaya çalışılan şey, hastanın saç kaybının gelecekte nereye kadar ilerleyeceği. Bunun için başın farklı bölümlerindeki saçların incelme oranını ve saçtan alınacak donör ile bölgedeki saç değerleri ölçülüyor. Bu değerlendirmeler ışığında saç ekimi operasyonu planlanıyor” diyor. 

Dr. Erdoğan, saç ekimi operasyonuna karar verirken, kişinin kendi görünümüyle ilgili ne hissettiğinin de önemli olduğunun altını çiziyor ayrıca bu operasyonu düşünen kişilerin mutlaka saç ekimi prosedürünü, geçirecekleri ameliyat sürecini çok iyi öğrenmeleri gerektiğini kaydediyor.

İlandır

BAKMADAN GEÇME!