Buk Beauty Kurucusu Burak Önal: Güvenmediğiniz merkezlerde epilasyon yaptırmayın

Güncelleme Tarihi:

Buk Beauty Kurucusu Burak Önal: Güvenmediğiniz merkezlerde epilasyon yaptırmayın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2023 13:40

Son yıllarda önemli bir güzellik ve bakım uygulaması olan lazer epilasyon tedavisinin her merkezde yapılmaması gerektiğini ifade eden Buk Beauty Kurucusu Burak Önal, lazer epilasyon konusunda önemli bir uyarıda bulunuyor. Önal, “Güvenmediğiniz merkezlerde epilasyon yaptırmayın. Resmi işletme belgesi olmayan merkezlerde yapılan uygulamaların istenmeyen sonuçlara yol açabileceğini unutmamak gerekiyor.” diye konuştu.

Önal'a göre, lazer epilasyonun etkinliği kişinin fiziki ve hormonal yapısına, cilt ve kıl rengine, uygulama yapılacak bölgede bulunan kılların sertliğine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle, her bireyin ihtiyaçlarına ve özelliklerine uygun bir cihazın seçilmesi büyük önem taşıyor.

Burak Önal, lazer epilasyon uygulaması öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken noktalara da değiniyor. Önal, güneş veya solaryumla bronzlaşmanın lazerin etkinliğini azaltabileceğini, uygulama öncesi krem veya yağ gibi ürünlerin kullanılmaması gerektiğini, bununla birlikte başka bir epilasyon türünün uygulanmaması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, lazer epilasyon uygulamasından sonra da güneşe maruz kalmaktan kaçınılması, müdahale edilmemesi gereken tüylerin olduğu bölgelere dokunulmaması ve cilt yüzeyinin terlememesi gerektiğini belirtiyor.

Buk Beauty Kurucusu Burak Önal: Güvenmediğiniz merkezlerde epilasyon yaptırmayın

İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!