Adana'da kan film festivali

Güncelleme Tarihi:

Adanada kan film festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 13:32

Adana'da kan film festivali

Haberin Devamı

ADANA'da 5-7 Mayıs tarihleri arasında 2'nci Uluslararası Kan Film Festivali düzenlenecek. Kan bağışının önemini vurgulamayı ve kan hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan festivalde Türkiye, Azerbaycan ve Makedonya'dan 23 kısa film yarışacak. Yarışma filmleri Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi) gösterilecek.
FESTİVAL PROGRAMI
Festival öncesi Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Hakverdi'nin katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.
Federasyon Başkanı Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenledikleri etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı, Adana Kent Konseyi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Aladağ Belediyesi ve Tufanbeyli Belediyesi'nin destek sağladığını söyledi. Kılıç, festival ile kan bağışının önemini toplumun tüm kesimlerine anlatmayı, talasemi, orak hücre anemi hastalığı ve diğer kan hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Uluslararası katılıma açık olan festivalimize Türkiye, Azerbaycan ve Mekadonya'dan 66 eser başvurdu. Seçici kurulumuz, 23 eserin festivalde yarışmasına karar verdi. Filmler 5 Mayıs Cuma günü saat 14.00'dan itibaren Adana Kültür ve Sanat Merkezi'nde gösterime girecek. Birinciye 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 2 bin 500 lira para ödülü vereceğiz."
Kılıç, festival kapsamında 6 Mayıs saat 11.00'de Uğur Mumcu Meydanı'nda kan bağışı etkinliği gerçekleştirileceğini, aynı gün akşamı Anemon Otel'de ödül töreni yapılacağını duyurdu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!