GeriSeyahat Ada-pazarı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ada-pazarı!

Ada-pazarı!

Yeşim Salkım ve Hakan Eratik çiftinin hafta sonları son iki yıldır eskisinden çok farklı. Artık bütün planlarını 2 yaşındaki kızları Ada’ya göre yapıyorlar.

09.00 Oksijenle iştah açıyoruz
Sarıyer’de oturuyoruz. Pazar günleri en büyük zevkimiz Zekeriyaköy’de kızımız Ada’yla program yapmak. Bugün ‘Göçmen’s Kulüp’ isminde bir at çiftliğindeyiz. Burada müthiş bir doğa var. Pazar sabahları burada bol oksijenin açtığı iştahla diyeti falan unutarak kahvaltı ediyoruz. Peynir, zeytin ve yoğurt soframızın vazgeçilmezleri. Menemene bayılıyoruz. Pazar günlerine özel, yemeklerimizin hepsinin çok daha güzel olmasına özen gösteriyoruz.

11.00  Midillilerle geçen saatler
Eskiden ikimiz kafamıza göre program yapıp, atlayıp dilediğimiz yere gidiyorduk. Şimdi kızımız Ada’yla pazar günlerimizi programlıyoruz. Onunla tam bir aile olduğumuzu hissediyoruz. Kızımızın hafta sonları en büyük zevki çiftlikteki küçük midillileri sevmek. Yaşı küçük olduğu için binemiyor ama onlarla vakit geçirmek hoşuna gidiyor. Zaten hayvanları çok seviyor.

13.30  Kızımızla çocuk oluyoruz
Bu sefer Zekeriyaköy’de bir oyun parkına gidiyoruz. Ada’nın en sevdiği şey salıncak ve kaydırak. Bazen biz de onunla bu parkta çocuk oluyoruz. Birlikte kaydıraktan kayıyoruz. Çocuk sahibi olmak insana acayip bir sabır veriyor. Mesela evdeysek iki saat aralıksız onunla oyun oynayabiliyoruz. Evde sürekli çizgi film açık. Bütün çizgi film karakterleri artık arkadaşımız. O filmlerin şarkılarını bile ezbere biliyoruz. Hiç sıkılmıyoruz.

Ada-pazarı

15.30  Abur cubur zamanı
Artık bizim de kendimize vakit ayırma zamanımız... Dinlenmek için Zekeriyaköy merkezdeki ‘Pasta Canavarı’na gidiyoruz. Rengârenk bir dükkân. Kendini rahat ve evinde hissediyorsun. Burada kahve içip pazara özel diyeti bozuyor ve abur cubur atıştırıyoruz. Bütün gazeteleri ve özellikle hafta sonu eklerindeki röportajları okuyoruz. Aldığımız aylık dergileri de orada karıştırıyoruz. 
 
17.00 Çizgi kahramanların peşinde
Şimdi oyuncakçıya doğru yola çıkıyoruz. Ada’nın hafta içi bitirdiği boyama ve hikâye kitaplarının yenilerini alıyoruz. Onu, yeni nesil kahramanların dışında klasiklerle de tanıştırmaya çalışıyoruz. Minnie Mouse hayranı. 9 Nisan, Ada’nın doğum günü. Hayalimizde kızımızla Disneyland’e gitmek var.

17.30  Maç varsa ne âlâ
Artık dinlenme vakti. Eğer iyi bir maç varsa ne âlâ. Onu izlemek için evimize doğru yola çıkıyoruz.

False