GeriSeyahat 20:00 Küçük Kıyamet filmi gala
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
20:00 Küçük Kıyamet filmi gala

20:00 Küçük Kıyamet filmi gala

Küçük Kıyamet filminin galası bu akşam Kanyon Alışveriş Merkezi'nde.

KÜÇÜK KIYAMET GALA 
 
TARİH: 20 ARALIK 2006 / ÇARŞAMBA 
SAAT: 20.00 KOKTEYL ; 21.30: FİLM GÖSTERİMİ 
YER: KANYON- LEVENT 
 

 

 

“KÜÇÜK KIYAMET”

 

BİR TAYLAN BİRADERLER FİLMİ ….

 

“KURTULMAYA ÇALIŞTIĞINIZ KORKULARINIZ, KAÇTIĞINIZ YERDE SİZİ BEKLİYOR OLABİLİR ….”

 

“Her canlının bir gün kendi ölümüyle mutlaka yüzleşeceğini zaten biliyorsunuz. Kaderinizi dilediğiniz kadar değiştirin. “Beklenen son” değişmeyecektir. Şimdi tercih sizin… Sürekli “son”’u bekleyerek yaşamı yaşanmaz kılmak mı, yada “beklenen son”un bilinmezliğiyle barışmak mı…”

 

 

LİMON YAPIM adına Hayri ASLAN’ın yapımcılığını üstlendiği “KÜÇÜK KIYAMET”in yönetmen koltuğunda YAĞMUR-DURUL TAYLAN biraderler oturuyor. Doğu YÜCEL’in senaryosunu kaleme aldığı “KÜÇÜK KIYAMET” in çekimleri İstanbul ve Fethiye’de gerçekleştirildi.  

 

Çekimleri 7 haftada tamamlanan “KÜÇÜK KIYAMET” in hikayesi yakın gelecekte yaşanmaktadır. Film; rutin bir alışkanlıkla sürekli felaket beklentisi içinde olan küçük bir ailenin korkularını ele alıyor ve ilginç bir sinema yorumuyla olası birkıyamet fotoğrafı tasarlıyor. “KÜÇÜK KIYAMET” , 22 Aralık 2006’da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

 

“HERKES KENDİ KIYAMETİNİ YAŞAMAYA MAHKUMDUR”

 

Sürekli devam eden “felaket beklentisi”nin, insanların bilinç dışının derinliklerinde yarattığı büyük gerilimi beyaz perdeye taşıyan “KÜÇÜK KIYAMET”; adını 1509’da yaşanan İstanbul depreminden alıyor ve Mesnevi’de derinlikli bir anlam bulan ve “kişinin kendi ölümü” anlamına gelen “KÜÇÜK KIYAMET” kavramına etkili bir gönderme yapıyor.

 

 

FİLMİN KONUSU: İstanbul’da artarda yaşanan sarsıntılar, annesini depremde kaybedenBilge üzerinde psikolojik rahatsızlıklar yaratmakta ve genç kadının ciddi travmalar yaşamasına neden olmaktadır. İki küçük çocuğu, eşi ve yeğenleriyle şehri terk ederek olasıİstanbul Depremi’nden kaçıp bu “KÜÇÜK KIYAMET” ten kurtulmaya çalışan aile, gittikleri başka bir güney kasabasında bu kez başlarına gelen esrarengiz olaylar nedeniyle yine korkularıyla yüzleşirler.

 

OYUNCU KADROSU:BAŞAK KÖKLÜKAYA, CANSEL ELÇİN, İLKER AKSUM, BİNNUR KAYA, BORA AKKAŞ, SERRA GÜRGÜNLÜ, ECE EKŞİ, ARDA SEÇİLMİŞ, BERRİN ARISOY, ELİ MANGO, ŞİNASİ YURTSEVEN

 

False