GeriSeyahat 18 çok çıtır, 22 çok çatır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
18 çok çıtır, 22 çok çatır

18 çok çıtır, 22 çok çatır

Şu sıralar şehrin en konuşulan partileri Emirgan La Boom’un cumartesi akşamüstü partileri. Bu kadar konuşulmasının nedeni ne parti başlayınca perdelerin kapatılması ne de yaş yaş ortalamasının 20 olması. Sebep, ardı ardına ateşlenen milyarlık Magnum’lar.

* KİM GİDİYOR? Çağatay Ulusoy, Hadise, Mehmet Aslan, Berk Çiller, Burcu Esmersoy, Naz Elmaz... Ama kemik kitle, 20-24 yaş arası. Düşünsenize sahibi Umut (Evirgen) bile 1990 doğumlu. Geçen cumartesi Ayşe Özyılmazel arkadaşlarıyla oradaydı. Bilirsiniz; kendisi asla yaşlanmayan bir vampir lolita gibi. Hey gidi Ayşe! Kim derdi ki sen de bir partide ‘çatır’ kaçacaksın...
* NE OLUYOR? Hikâye; geç kahvaltı tadında başlıyor; kimi öğle yemeğindeyken kimi brunch prolonge’sinde... Olay; New York ‘taki Bagatelle kulüp gibi yüksek sesli müzik eşliğinde yemek yeme üzerine kurulu. En rağbet gören yemek kuzu incikli papardelle. Denedim, süper! En havali kokteyllerse içi oyulmuş armutlarda servis edilen armut shot’lar.
* NE ZAMAN KOPUYOR? Saat 16.00-17.00’yi vurup da cemaat karnını doyurunca kalın kadife perdeler kapatılıyor, içerisi karanlık olmasına rağmen müşterilere Semra Özal’ınkilere benzer güneş gözlükleri dağıtılıyor. İran’daki gizli ev partilerini andıran bir ortam; hakikaten tuhaf bir kafa.
* SONRA NE OLUYOR? Akşamüstü başlayan partiler saat 20.00 gibi dağılmaya yüz tutuyor. Çıkışta cemaat ikiye bölünmüş durumda oluyor: “Gündüz gündüz bu kadar içince saatim-ayarım şaştı” deyip cumartesi cumartesi akşamı saat dokuzda yatmaya gidenler... Bir de birkaç saatliğine dinlenmek üzere dağılıp gece yarısı tekrar buluşmak üzere sözleşenler...

EN ÇOK KONUŞULAN PARTİDEN GÖRÜNTÜLER / WEB TV 

ŞAMPANYAYI SÜPERMEN GETİRİYOR

İşin asıl komik yanı paranıza kıyıp da fiyatı 4 bin TL’ye varan bir şişe şampamya sipariş verdiğinizde içkinizin masanıza arkadaşları tarafından omza alınmış Süpermen kılığında bir garson tarafından getirilmesi. O sırada müzik de kesiliyor Süpermen’in dat dadaaat dadadada datdadaaat müziğiyle gelmesi. Olanğan bir cumartesi akşamüstünde bu Süpermen’e 10-15 kere maruz kalıyorsunuz.

Parmesan tekerleğinde makarna olsam
YERÇEKİMİ

SORU: Evim Arnavutköy’de. Kuruçeşme-Arnavutköy hattında bir sürü balıkçı var ama balıktan başka bir şey aradığınızda pek alternatif yok. Balık yemekten gece gözlerimizden gece resmen fosfor fışkırıyor. Şöyle güzel bir makarna için nereye gitmeliyiz?
CEVAP: Siz evinize gidip gelirken sağa sola pek bakmıyorsunuz galiba. Geçen hafta Kuruçeşme’de yolunuzun üstünde devasa bir yer açıldı: La Mancha. En alt katı kocaman bir şaraphane. Orta kat Alaçatı’daki Kydonia. En üst kat da Akdeniz restoranı. Yemekler de manzara da güzel. Paella, kuzu tajin, tapas şeklinde mezeler var. En ilginç yemekleri de parmesan tekerleğinde sunulan ev yapımı makarna. Parmesan tekeri Brandy ile ateşe verilerek karamelize ediliyor, sonra içinde kalın bir spagetti olan bucattini pişiriliyor. Tabağı 22 TL. (212) 257 11 44.

False