Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

TL ile alışveriş et, dolarla öde!

Akbank Karataş Şubesi müsterisiyim. VİSA hem de Amerikan Exspres kredi kartına sahibim. Ancak Amerikan Exspres'le ilgili sürekli problem yaşıyorum. 9.5.1998 günü Bodrum THY bürosundan yurtiçi Ankara-Batman uçak bileti aldım. Gelen ekstrede ödeme US Doları olarak belirtilince şoke oldum. Kredi kartı müşteri servisine başvurdum, açıklayıcı bir yanıt alamadım. Bu arada ödeme sürem de geçti. Bankamda ödemem gereken paranın 102 dolardan 125 dolara çıktığını gördüm. Bunun açıklanmasını istediğimde, bana söyledikleri şu oldu:

‘‘Sizin bu harcamanız yurtdışı harcaması olarak yapılmıştır!’’

Bundan dolayı da ekstrede yazılı olan bedelin % 10'u KKDF mahsup edilmiştir. Ayrıca faizlerle benim 25 bin 200 liralık harcamamdan benden 34 milyon 700 bin (1 dolar= 277.50 TL) ödemem gerekiyor.

Benim gibi başkalarının da aynı saçmalıkları yaşamayıp bir an önce Amerikan Ekspres kartlarından kurtulmalarını veya harcamalarında dikkatli olmalarını salık veriyorum.

Haldun TAŞDELEN-Karataş/İZMİR

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Otoyol yapımına devam edilirse, Türkiye'de yakın gelecekte kırsal alan boşalacak, nüfus milyonları aşan birkaç kentte toplanacaktır.’’

(FP Ankara Milletvekili Ersünmez Yarbay)

Gene Maliyeciler...

MALİYE çalışanlarının sorunlarını, bir vergi dairesi müdürünün ağzından dile getirdiğimizden ötürü sayısız kutlama alıyoruz. Genelde, durumlarının anlatılandan farklı olmadığını söylüyorlar. Başbakan Mesut Yılmaz ve Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in bu yazıyı dikkatle okuduklarında, yeni vergi yasasıyla birlikte Maliye örgütüne yeni bir kan verilmesinin gerekli olduğunu anlatıyorlar.

İstanbul'dan bir vergi dairesi müdürü ‘‘Sayın Bakanımız elindeki yetkiyi kullanıp, gelir idaresini geliştirme fonundan bir artış yapmak için daha ne bekliyor’’ diye soruyor.

Gelen fakslardan anlaşıldığı kadarıyla önümüzdeki süreç içinde maaşlarda bir iyileştirme yapılmaması halinde çıkacak aksamalardan Maliye'nin üst düzey yöneticilerinin sorumlu olacağı da ima ediliyor.

Bizden duyurulması...

En hızlı atama!

GAZİANTEP'ten bir faks notu: ‘‘Şehitkamil İlçesi Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Akkuş adlı bir ilahiyatçı vardır; dosyası hayli kabarıktır. Bu kişi Milli Eğitim'den irticaya destek verdiği ve başörtülü öğretmenleri koruduğu için görevden alınmıştır. Arkasından da Enerji Bakanı Cumhur Ersümer bir gün bile durmadan kendisini Gaziantep TEAŞ İl Müdür Yardımcısı olarak atamıştır. Bu işi ANAP Gaziantep İl Başkanı Şerif Başkülekçi, Ankara'nın yolunu tutarak, Müsteşar Bey'le görüşerek halletmiştir. Şimdi Enerji Bakanlığı'ndaki ‘şeriatçı' olarak bilinenlerin sayısı dörde yükselmiştir.’’

- KIZILAY Postanesi’nden 14.4.1998 tarihinde Hatay Serinyol'daki 121. Jandarma Eğitim Alayı'nda vatani görevini yapmakta olan Ömer Çalışkan adına 10 milyon göndermiştim. Para dört aydır hâlâ eline geçmedi. Postanenin reklamasyon bölümünde görevli memuru Şükran Levent'e 15 günde bir soruyorum, gitti gidiyor diye bizi oyalıyor. Çocuk neredeyse terhis olacak. Posta İşleri Genel Müdürü'nün bu aksaklıklardan acaba haberi olmuyor mu?

Behçet SAĞNAK-ANKARA

- MARMARA Adası Belediye Başkanı Halil R. Kırık'tan: Asiye Banabak adlı İzmitli okurunuz hayvanları katlettiğimizi söylüyor. Adamızda kesinlikle böyle bir olay olmamıştır. Adamızda zaten sahipsiz hayvan da yoktur. Yaptığımız ilanlarda sahipli köpeklerin bağlı tutulmasının istenmesi adaya sahipsiz köpek atılmışsa bunun tespiti içindir. Bu arada okurunuzun ailesi, İzmit'ten adamıza turist olarak değil, kaçak inşaat yapmak üzere gelmişlerdir. Yıllarca belediyemizle sürtüşme halindedirler.

- BODRUM İMAR FORUMU, ‘‘Bodrum'a rant planı değil, koruma planı gerekli’’ diyor. Bodrum Kalesi'nde bugün 19.00'da Tan Oral ve Behiç Ak'ın ‘Ruhsatsız Şehirler’ adlı karikatür sergileri açılacak. Daha sonra Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci ve Bodrum Belediye Başkanı Tuğrul Acar'ın sunuşlarından sonra Prof. Hande Suher, Av. Derviş Parlak, Celal Beşiktepe, Prof. Emre Kongar ‘İmar Kararlarında Bilim, Hukuk ve Demokrasi’ panelinde konuşacaklar. ‘‘Bodrum'u Sahiplenmek’’ forumunun konuşmacıları da Bodrum Mimarlar Odası Temsilcisi Öktem İren ve Baran İdil...













Yazarın Tüm Yazıları