Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Akarcalı'dan Yaşar Topçu'ya Datça sorusu...

İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı, köşemizde yer alan Datça yolu üzerindeki Billurkent devre mülkleriyle ilgili olarak Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu'dan yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bu soruyu yöneltiyor:

‘‘1- Bu devre mülklerin denizden 100 metre uzaklıkta inşa edildiği doğru mudur? Doğru ise, kıyıdan ilk 100 metrelik alana inşaat izni verilmesi yasak değil midir?

2- Deniz ile binalar arasında kalan çam ve okaliptüs ağaçlarından oluşan koruluğun, bu inşaat yüzünden kesilerek yok edildiği doğru mudur? Datça'nın SİT alanı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple bu ağaçların kesimine nasıl izin verilmektedir?

3- SİT alanı ilan edilen yerlerin korunabilmesi için ne gibi tedbirler almayı düşünmektesiniz?’’

Diyabet Cemiyeti'nde neler oluyor?

Şeker hastalığından mustarip bir emekli öğretmen yazıyor: Uzun yıllar boyunca üyelerinin aidatları ve hayırseverlerin bağışlarıyla oluşup gelişen Harbiye'deki Türk Diyabet Cemiyeti'nin malvarlığının, Türk Diyabet Vakfı'na neden devredilmek istendiğini anlayamıyorum. Böyle bir devir karşısında bizim durumumuz ne olacaktır?

Türk Diyabetikler Cemiyeti'nin menkul ve gayrimenkul mal varlığı ne kadardır? Acaba bu bir gayrimenkul gaspı sayılabilir mi?

Git evinde salona tükür!

01 LA 376 plakalı bordo Doğan araba sahibine... 17.4.1998 günü sabah 10.30'da Müze kavşağında hiç utanmadan sıkılmadan camını açıp da, arabadan bir değil, iki değil, tam üç kez o pis balgamlarını yollara tükürmemeyi bu yaşına kadar kimse sana öğretmedi mi? Hayır diyorsan öğren! Adana'yı sizlerden temizleyene ya da öğretene kadar yazacağım.

Bu şehirde hâlâ sıkılmadan yere tükürenler gidip evinizin salonuna tükürün.

Ekin EKER-ADANA

Gelibolu tarih kokuyor ama...

YAKIN zamana kadar üç dinin birlikte yaşadığı, Antikçağ'dan gelen kalesi, 1913-1918 yılları arasında ölmüş Türk ve yabancı askerlerin anısına dikilmiş birçok anıtı ve şehitliği bulunan, yerleşik nüfusu her geçen gün artan, denizlerinden hâlâ yararlanılabilen Gelibolu, tarih kokuyor, deniz kokuyor.

Gelibolu kültür de kokmalı ama Gelibolu'nun son sinema salonu 1978 yılında kapanmış ve şu anda bir sinema salonu yok. Gençler kahvelerde vakit geçiriyor, sinemaya gitmenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorlar.

Gelibolulu gençler, Gelibolu FM aracılığıyla ilçeye kazandırmak istedikleri sinema salonlu kültür merkezi için maddi manevi destek verebilecek herkesin ve her kuruluşun 0542-215 44 18 ya da 0216-361 78 64 no'lu telefonlardan Nursel Çan'ı aramasını bekliyorlar.

Ajlan YAYINOĞLU-İSTANBUL

Hatay'a kütüphane

HACETTEPE Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu 4. sınıf öğrencilerinden biz Hacer Kızılkaya ve Ali Özdemir, Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kız yetiştirme yurdunda stajyer sosyal hizmetler uzmanı olarak uygulama yapmaktayız. Uygulamada kız yetiştirme yurduna kütüphane oluşturmakla ilgili proje üzerinde çalışmaktayız. Proje ile ilgili bir kitap kampanyası başlattık. Kampanya ile ilgili basın bülteni, yerel gazetelerde ve TRT GAP'ta yayınlandı. Kampanyamıza 13-18 yaş grubuna hitap edecek kitaplar (roman, ansiklopedi, öykü, hikaye vb.) almaktayız. Kampanyamıza yardımlarınızı bekleriz. ADRES: Sevim Demirkol Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü/HATAY Telefon:0326-2143584

ÊHacer KIZILKAYA-Ali ÖZDEMİR

Bodrum Gündoğan'dan bir yakınma daha: Plajların otopark yapıldığı yazısını okuduk. Durumun vahameti ortada. Bu konuda söylenmek istenenler ifade edilmiş. Bundan daha korkuncu da Bodrum'daki pavyonların kapatılmasıyla Gündoğan'da iki pavyonun açılması... Bir turizm beldesinde böyle bir rezalet affedilemez. Her gece patlayan silahlar, sabaha kadar dinmeyen müzikler, özellikle Gündoğan yakasında yaşayan bizleri son derece rahatsız ediyor. Yalıkavak jandarması bu konuda yetersiz kalıyor.

CHP'NİN YENİ SLOGANI

+=













Yazarın Tüm Yazıları